Šport > Nogomet
21 ogledov

Pellegrini uradno prevzel City

manuel pellegrini EPA
Angleški nogometni klub Manchester City je sporočil, da bo njihovo prvo moštvo v prihodnje vodil Manuel Pellegrini. Kot je danes razkril premierligaški klub, so s čilskim trenerjem sklenili pogodbo za naslednje tri sezone, delo pa bo začel 24. junija.

Na trenerskem mestu bo tako 59-letni strateg zamenjal Italijana Roberta Mancinija, ki je klub zapustil dva kroga pred koncem sezone 2012/13.

"Navdušen sem, da sem dobil tako vznemirljivo priložnost. Klub ima vizijo, tako na igrišču kot ob njem, in vesel sem, da bom lahko del tega," je ob objavi novice za klubsko spletno stran dejal Pellegrini.

Pellegrini je zadnjih devet sezon vodil špansko Málago, kjer so prav danes tudi že sporočili ime njegovega naslednika, Špance bo pet let vodil Nemec Bernd Schuster.

''Vse je nared, da Manchester City nadaljuje uspešno pot in navdušen sem, da lahko delam s tako nadarjeno ekipo. Zelo sem ponosen, da sem človek, ki ga je Manchester City izbral za novega trenerja. Na voljo sem imel veliko ponudb številnih klubov, toda zame je najbolj pomembno, da s Cityjem v prihodnji sezoni dosežemo zastavljene cilje. Prepričan sem, da imamo najboljšo ekipo v Premier ligi. V naslednjih treh sezonah lahko osvojimo pomembne naslove. Roberto je opravil odlično delo. Ni lahko osvojiti naslov po 44 letih. Verjamem, da začenjamo nov cikel,'' je povedal Pellegrini.

Predsednik kluba Khaldoon Al Mubarak je dodal: ''Manuel je zelo izkušen in uspešen trener, kar dokazujejo njegovi pretekli dosežki.'' Pellegrini bo na stadion Etihad pripeljal tri tesne doselvace, ki mu bodo pomagali izpolniti začrtane cilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.