Magazin > Film & Glasba & TV
78 ogledov

Penis v središču

moški golota penis Shutterstock
"Moški so penisocentrični. Mislijo, da je dober seks v glavnem odvisen od tega, če penis stoji. Če penis pade, potem pa je to slab seks."

(kolumnisti) 23.10.2007, Tina Bernik, novinarka - urednica, Zurnal24, foto: Bost | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Tako je gledalce (in gledalke) oddaje Zdravje Slovencev v temo motenj erekcije uvedel psihiater in psihoterapevt Miran Možina, porno strokovnjak Max Modic pa je za nameček pripomnil, da je za popolno zadovoljitev ženske v vseh pogledih – vsaj glede na žensko anatomijo – dovolj od pet do šest centimetrov. Kaj o petih centimetrih menijo ženske, naj ostane v krogu ženskih debat, v vsakem primeru pa obstaja tudi rešitev za tistega nesrečnika, ki ima "najmanjši možni penis na tem svetu", kakor je Možina v igranem prispevku želel, da bi si zase predstavljal Goro Osojnik. "Kaj pa če ima človek dolg jezik? Kaj pa prsti, kaj umetnega?" je Osojnik, ki je igral nehvaležno vlogo moškega, ki se mu ne dvigne, a se toliko bolj nosi, ko v moški družbi debatira o ženskah, odgovarjal Možini, Matej Fuga iz Spletne fuzije pa je vsem skupaj predlagal vodno erekcijsko črpalko in prehranska dopolnila.

Zdravje Slovencev. Čeprav se zgornji uvod sliši kot opis komedije, oddaja Zdravje Slovencev, ki mi je pred meseci prvičpadla v oči z ženskimi spolnimi motnjami, nikakor ne spada v to kategorijo, je pa res, da ji teme, kot so demenca, multipla skleroza in parkinsonova bolezen, vsako drugo nedeljo uspe obdelati tako, da v 30 minutah poskušajo odgovoriti na čim večvprašanj in vključiti čim večsogovornikov ter pri tem ostati zanimivi. In ker smo glede na raziskave – čeprav stereotipno veljamo za zaprte, zaplankane in konservativne – v resnici bolj podobni trendom v severozahodni Evropi, ni vrag, da se ne bi spopadli tudi z erekcijo. Sploh če vemo, da ima v Sloveniji z njo težave kar 130 tisočmoških med 18. in 70. letom, kar, če posplošimo, pomeni vsakega petega moškega, ki ga lahko poznate tudi sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.