Šport > Nogomet
65 ogledov

Guardiola šokiral z izjavo o koncu kariere

pep guardiola predstavitev EPA
Španski nogometni strateg Pep Guardiola je šokiral z izjavo, da se bliža konec njegove profesionalne kariere.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola po srečanju 20. kroga angleške Premier League, v katerem so sinjemodri z igralcem manj premagali Burnley (2:1), ni bil razpoložen za pogovor o tekmi.

Špancu je nenehni pritisk britanskih medijev očitno prišel do živega, saj je ob novinarjevih vprašanjih deloval zelo nejevoljno, njegovi odgovori pa so bili skopi in odrezavi.

''Vi ste novinar. Videli ste in lahko pojasnite,'' je na vprašanje za komentar o rdečem kartonu, ki ga je v 32. minuti srečanja prejel Fernandinho, odvrnil Guardiola.

''Nisem plačan, da pojasnjujem. Plačan sem, da sprašujem,'' je v transkripciji celotnega pogovora na spletni strani Sky Sports dejal novinar, trener pa je vztrajal: ''Tudi jaz ne. Tukaj sem, da govorim o tekmi, ne o rdečih kartonih in tako naprej.''

Novinar mu je očital, da kljub zmagi z igralcem manj ne izgleda ravno zadovoljen, Guardiola pa mu je odvrnil, da je njegovo zadovoljstvo večje, kot si lahko misli.

Še bolj kot z bizarnimi odgovori po tekmi z Burnleyjem pa je Guardiola presenetil v pogovoru za ameriški NBC, v katerem je namignil, da bo Manchester City njegov zadnji klub, saj se nezadržno približuje koncu bogate trenerske kariere.

''Naslednje tri sezone bom preživel v Manchestru, morda še kakšno več, a približujem se koncu trenerske kariere. V to sem prepričan,'' je izjavil 45-letnik, ki za razliko od nekaterih profesionalnih kolegov v jeseni svojega življenja ne namerava tekati po nogometnih zelenicah.

''Ne bom na klopi do 60., 65. leta starosti. Občutek imam, da se je proces mojega slovesa že začel,'' je dodal eden najuspešnejših trenerjev vseh časov, ki je z Barcelono in Bayern Münchnom osvojil kar 21 velikih lovorik.

Izjava o koncu kariere je odmevala tudi na Otoku, kjer so ga novinarji po prvi ligaški tekmi novega leta povprašali, zakaj se mu mudi v pokoj. ''Ker sem se tako odločil,'' je odvrnil Španec.

Komentarjev 2
  • Bethesda 17:25 03.januar 2017.

    pametnjakovic

  • marialorca 15:33 03.januar 2017.

    ''Naslednje tri sezone bom preživel v Manchestru, morda še kakšno več, a približujem se koncu trenerske kariere. V to sem prepričan.''Če se ga v Cityu ob svečnici odpovejo, še vedno lahko prevzame Dravo Ptuj in s koranti odpleše ...prikaži več v krasno leto 2017.