Šport > Nogomet
15 ogledov

Pep: Mislijo, da so že naprej; Carlo: Nismo tako neumni

Pep Guardiola Bayern Real Madrid Liga prvakov EPA
Pred povratno tekmo polfinala Lige prvakov med münchenskim Bayernom in madridskim Realom, na kateri bodo Bavarci lovili minimalen zaostanek (1:0), je Pep Guardiola dejal, da se mu zdijo Španci preveč samozavestni, kar pa je Carlo Ancelotti hitro ovrgel.

Na ponedeljkovi novinarski konferenci je Pep Guardiola poudaril, da njegove varovance čaka težka tekma, ob tem pa okrcal domnevno pretirano samozavest Madridčanov. "Prebral in slišal sem, da Madrid misli, da je že v finalu in da ga je že dobil," se je pridušal Katalonec, čeprav ni povsem jasno, na katero izjavo iz tabora Reala je meril. Pri obeh moštvih so se namreč vzdržali optimističnih napovedi in predvsem trosijo komplimente na račun tekmeca.

"Niti najhitrejši branilci na svetu ne morejo ustaviti Realovih napadalcev. Verjamem, da je treba dobre ekipe držati daleč od našega gola in zato tudi igramo tako, kakor igramo. Če bo igral Isco, bomo pazili na določene stvari, če bo igral Bale, bomo pazili na druge stvari. Moj občutek je, da bodo igrala vsa glavna orožja," je tekmeca hvalil Guardiola, ki se sicer redko ukvarja s psihološkimi igricami pred tekmo. 

"Ribéry bi moral dobiti zlato žogo"

A tokrat je na kocki veliko in trener Bayerna je apeliral tudi na Francka Ribéryja, naj dokaže, da bi moral on osvojiti zlato žogo za leto 2013 in ne Cristiano Ronaldo. "Veseli me, ko ga vidim igrati dobro. Moral bi biti imenovan za igralca leta 2013. Potrebovali ga bomo v najboljši izvedbi, da izločimo Real Madrid." 

"Vem, da bodo poskušali zabiti gol, to je mentaliteta njihovega trenerja. Mislim, da se ne bodo 90 minut branili. Mislim, da bomo morali za pot na finale v Lizbono zabiti več kot en gol. Potrebujemo navijače. Jaz kot trener ne bom govoril navijačem, kaj naj delajo; vedo, za kaj gre. Real je imel fantastično podporo na prvi tekmi in prepričan sem, da nas bodo naši privrženci podprli," je zaključil nekdanji trener Barcelone.

Robben: Poznam Realovo obsesijo

Pred sedmo silo se je pojavil tudi Arjen Robben, ki je del svoje igralske kariere preživel tudi pri Los Merengues. "Igral sem za Real in poznam njihovo obsesijo z Décimo. Vem, koliko jim pomeni, še vedno jo čakajo. Po mojem niso tako 'lačni' kot mi, saj želimo biti prvi, ki bi ubranili naslov v Ligi prvakov. Lahko jim obljubimo, da jim pri nas ne bo lahko. So samozavestni, imajo odlično sezono, ampak vedo, da jim bo težko. Ne verjamem, da mislijo, da jim bo pri nas lahko in da je naloga že opravljena," je besede svojega šefa demantiral Nizozemec. 

"Mislim, da ne bo nič lažje napadati, če bosta Bale in Cristiano igrala hkrati. Presenetilo me je, kako obrambno naravnan je bil Real na prvi tekmi, čeprav cel svet ve, da je njihovo najmočnejše orožje protinapad," je dodal Robben.

Bale Bayern Real Madrid Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Bale: Na robu zmožnosti

"Sam raje igram bolj napadalno, kot pa da se branimo globoko na svoji polovici, toda proti Bayernu se bomo morali braniti zelo dobro. Poskušali bomo odigrati dobro tekmo. Nismo tip ekipe, ki bi se celo tekmo le branila. Vemo, da bo težko, a smo pozitivno vznemirjeni," je v drobovju Allianz Arene dejal Gareth Bale. Valižan je zagotovil, da se počuti dobro in da je trdo delal, da bi bil pripravljen na nocojšnji obračun.

"Imam odlično sezono in osredotočen sem na preostale tekme. Izjemno je bilo zabiti gol v finalu španskega pokala in osvojiti prvo lovoriko z Realom. Zato sem prišel v Madrid, to me osrečuje. V Münchnu nam bo težko, še zdaleč nimamo zagotovljene uvrstitve v finale. Morali bomo igrati na robu svojih sposobnosti," je pred novinarji v bavarski prestolnici dejal Bale.

Ancelotti o gorečih drevesih: Zdaj pa dežuje

Carlo Ancelotti se je na novinarski konferenci pojavil v precej sproščeni izvedbi. Italijan se je zdel prepričan, da bo njegova ekipa igrala tako, kot zna, a tudi to seveda še ne bo zagotovilo tako želenega preboja v finale na stadionu Luz. 

"Želel bi si, da bi imeli zmago v Ligi prvakov že zagotovljeno, a nismo tako plitvi. Pred nami je težka tekma s težkim nasprotnikom. Nismo tako neumni, da bi mislili, da smo že naprej. Včasih moraš na novinarskih konferencah kaj povedati, sicer se kar vlečejo naprej ... Rummenigge je pred dnevi dejal, da bodo v Münchnu gorela drevesa, zdaj pa dežuje," je s prepoznavnim nasmeškom povedal strateg Reala, ki je v svoji prvi sezoni na klopi Los Blancos že prišel do pokalne lovorike.

"Pep ni bil sarkastičen"

"Mislim, da Guardiola ni bil sarkastičen. Res je, da imamo nekaj odličnih igralcev z zelo močno, dominantno fizično strukturo," se madridski šef stroke ni želel spuščati v analizo Guardiolovega razmišljanja pred tako pomembno tekmo.

"Mislim, da srečanje s taktičnega vidika ne bo veliko drugačno kot prvo. Bayern ne bo spreminjal svoje usmeritve, mi pa tudi ne. Manjši popravki so možni, a veliko se ne more spremeniti. Ključna bo psihološka stran tekma, ne pa taktična," se zahtevnih psihičnih okoliščin zaveda Italijan. "Imamo prednost in želimo jo unovčiti. Moramo vključiti svoje napadalce in se braniti kot ekipa. Ni pomembno, ali bomo igrali v sistemu 4-4-2 ali 4-3-3. V vsakem primeru želimo zabiti gol," je zaključil Ancelotti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.