Šport > Moto športi
35 ogledov

Perez v zid, Verstappen najhitrejši

Sergio Perez EPA
Mladi nizozemski dirkač Max Verstappen je bil korak pred tekmeci na prvih dveh treningih v Bakuju.

Nizozemski dirkač v formuli 1 Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši na današnjem drugem prostem treningu pred nedeljsko VN Evrope v azerbajdžanskem Bakuju. Drugo mesto je zasedel Finec Valtteri Bottas (Mercedes), tretje pa Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull).

Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), po letošnjih sedmih preizkušnjah vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, je zasedel peto mesto, drugouvrščeni Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) pa deseto mesto. Točkovna razlika med Vettlom in Hamiltonom znaša 12 točk.

Ekipa Red Bulla je prevladovala že na prvem prostem treningu, ki ga je sicer zaznamovala nesreča Sergia Pereza (Force India), ki je izgubil oblast nad svojim bolidom, trčil v zid ter uničil svoj dirkalnik. Trening so prekinili, dokler niso očistili razbitin in s proge odstranili uničeni dirkalnik. Perez jo je odnesel brez prask, na trenigu pa je zabeležil četrti čas.

Prvi je bil s 50 stotinkami prednosti pred moštvenim kolegom Riiciardom Verstappen, tretji čas je zabeležil Vettel, petega pa Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.