Magazin > Film & Glasba & TV
69 ogledov

Perpetuum Jazzile s prvim 360-stopinjskim videom

Perpetuum JAzzile
1/3
Deki-Foto
Perpetuum Jazzile so objavili svoj prvi 360-stopinjski videospot nove vokalne priredbe skladbe All I Ask, ki jo v originalu izvaja Adele.

Vokalna skupina Perpetuum Jazzile se pripravlja na izdajo novega albuma, ki bo nosil naslov Both Sides. Javnosti ga bdo predstavili na koncertnem spektaklu Vokal Xtravaganzza od 5. do 7. novembra v ljubljanskem Cankarjevem domu.Ob tem so posneli nov videospot za pesem All I Ask, ki jo v originalu izvaja britanska pevka Adele. Videospot bo tokrat navdušil tudi zato, ker je njihov prvi 360-stopinjski, poleg tega pa so se pevci preizkusili tudi kot igralci.

"Pevko Adele obožujemo, ker imajo vse njene skladbe globok pomen in ker jo dojemamo kot iskreno in pristno ustvarjalko. Ko je izdala svoj najnovejši album, smo pevci za pesem, ki jo želimo prirediti, izglasovali All I Ask. Gre za pesem, ki jo močno čutimo. Odločili smo se, da bo tudi videospot nekaj posebnega – preprost, a z veliko čustvi. Tako je nastal videospot v enem kosu, na katerega smo zelo ponosni. V njem ni nikakršnega blišča in ekstremov, v njem smo le mi, pevke in pevci, ki pripovedujemo zgodbo", pravi pevec Tomaž Cör.

Tehnologija 360-stopinjskega snemanja je razmeroma nova. Gledalcu, ki je postavljen v središče dogajanja, omogoča, da sam izbira smer pogleda. Kamorkoli se ozre, bo vsakokrat opazil kaj novega.