• Čet 17 do 24 °C
  • Pet 18 do 23 °C
  • Sob 15 do 23 °C
več na vreme.net

Tragično

5 komentarjev

Pes do smrti obgrizel 3-letnika

Do napada psa s tragičnimi posledicami je že pred meseci prišlo v Veliki Britaniji. Te dni se je zaključilo sojenje lastnici psa, ki so ga po napadu usmrtili.

B. B. / London

 

(Foto: Profimedia)

3-letni deček Dexter Neal je po nekaj ugrizih buldoga umrl v bolnišnici. Pes ga je napadel na dvorišču družine Dunne, kjer se je igral skupaj z domačimi otroki. Pes je bil sprva povsem miren, zato je Jane Dunne, ki je pazila na otroke, odšla v hišo.

Med otroško igro je pes nenadoma napadel 3-letnika, ga podrl na tla ter ga nekajkrat ugriznil v vrat in glavo. Ko je njegova lastnica zaslišala otroško kričanje, je pritekla ven in psa začela pretepati s kuhinjsko krpo, s čimer ni uspela prekiniti njegovega napada.

Psa je zaustavil šele sosed, ki ga je uspel zagrabiti za ovratnico in ga odvleči stran od dečka. Hudo poškodovanega so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer pa mu žal niso mogli več pomagati. Obdukcija je pokazala, da se mu je zaradi prevelike izgube krvi zaustavilo srce.

Sodišče je lastnici psa dosodilo 12 mesecev pogojne zaporne kazni ter sto ur družbeno koristnega dela. Poleg tega v prihodnjih desetih letih ne sme imeti psa za domačo žival, poroča Daily Mail.

"Ničesar, kar storim ali rečem, ne bo zmanjšalo bolečine družine Neal zaradi izgube malega Dexterja," je pri tem povedal sodnik. Javnost je pričakovala, da bo lastnico psa, ki so ga po napadu uspavali, poslal v zapor.

dezurni@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (5)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima