Vizita za živali
48 ogledov

Laskavi naziv za najgršega psa je prejel ...

Najgrši pes je Quasi Modo
1/3
EPA
Na tekmovanju v pasji "lepoti" v kalifornijskem mestu Petaluma so v petek razglasili najgršega psa na svetu. Ta ne prav laskavi naslov si je letos priboril desetletni mešanec med pitbullom in ovčarjem po imenu Quasi Modo.

Rjavi štirinožec, ki zaradi ukrivljenega hrbta spominja na hijeno, si je naslov najgršega psa priboril v hudi konkurenci in premagal ostalih 26 izzivalcev, so sporočili organizatorji tekmovanja. Quasi Modo po mnenju žirije "uteleša izstopajočo grdoto", odločitev žirije povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Lastnikom psa, ki živijo v mestu Loxahatchee na Floridi in so štirinožca našli v zavetišču za živali, je naslov prinesel 1500 dolarjev (okoli 1350 evrov) nagrade.

Quasi Modo, ki je že drugič sodeloval na tekmovanju za najgršega psa, ima sicer že od rojstva številne okvare. Zaradi tega njegov hrbet izgleda ukrivljeno in deluje zastrašujoče, tako da pogosto požene strah v kosti celo odraslim moškim, da od groze skočijo na svoj avtomobil, so povedali njegovi lastniki. A v resnici je Quasi Modo zelo prijazen in igriv, še navaja dpa.

Tekmovanje v izbiri največjih pasjih grdobcev poteka že od 70. let prejšnjega stoletja. Lani si je naslov najgršega psa na svetu priboril mali mešanček Peanut (Arašid). Žirija pri izbiri po navedbah organizatorjev tekmovanja upošteva prvi vtis, nenavadne značilnosti, naravno grdoto, osebnost in pa odzive iz občinstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice