Magazin > Lepota & telo
47 ogledov

Pet jesenskih živil, ki topijo kilograme

Zivljenje 03.04.14. jabolka, foto: shutterstock
1/5
Shutterstock
Jesen ponuja veliko živil, ki ne le da so okusna, ampak tudi dobrodejno vplivajo na vaše telo in počutje.

Jabolka
Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran, pravi pregovor. Jabolko je idealen prigrizek, ki ima malo kalorij in vsebuje veliko vlaknin. So sladka in zapolnijo vaš želodec. Nedavna raziskava opravljena na univerzi na Floridi govori tudi v prid posušenim jabolkom. Slednja naj bi bila idealna za tiste, ki bi radi stopili nekaj kilogramov. Rezultati raziskave so pokazali, da so ženske, ki so vsak dan pojedle skodelico jabolčnih krhljev, izgubile kilograme in imele nižji holesterol. 

Buče
Buče so polne vitamina A in vitamina C, zato že s skodelico kuhanih buč zaužijete dnevno priporočeno vrednost. Obenem pa v bučah ni veliko kalorij. Pire iz buč je idealen dodatek, če želite kremno juho.

Brokoli
Brokoli je živilo bogato z vlakninami, ki je idealen dodatek polnozrnatim testeninam. Ustvari občutek sitosti, pri tem pa ne vsebuje veliko kalorij. 

Ohrovt
Ta zelenjava je postala sinonim za zdravo prehrano. Spada v isto skupino kot brokoli, cvetača in zelje. Vsebuje veliko vitamina A, vlaknin in slovi kot živilo, ki bo očistilo vaše telo. 

Zelje
Skodelica zelja ima zgolj 17 kalorij. Je idealen dodatek solatam in mesu. Raziskave so pokazale, da uživanje zelja pomaga v boju proti različnim vrstam raka. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.