Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Pet korakov do svežega pogleda

ženska Shutterstock
Pogled osvežite s pravilno nego in zdravim življenjskim slogom.

Ker je koža okoli oči najtanjša, se tam takoj poznajo nepravilnosti, pa naj bo to zaradi pomanjkanja spanja, nepravilne prehrane, premalo tekočine, alergij ali prehlada ... Tu je pet kratkih nasvetov vizažistke Tine Modlic, kako lahko na hitro osvežimo pogled.

Vedno odstranite ličila

Pred spanjem vedno odstranite ličila in poskrbite, da kože pri tem ne drgnete preveč, saj drgnjenje uničuje elastin v koži. Po odstranjevanju ličil si dobro umijte obraz.

Z zaščitnim faktorjem

Uporabite vlažilno kremo in produkte, ki vsebujejo zaščitni faktor, tudi pozimi. Za predel okoli oči uporabljajte posebne kreme, saj je koža tam tanjša in občutljivejša.

Uporabljajte korektor

Uporabite tekoči korektor za manjše nepravilnosti ali kremni, če so podočnjaki temnejši. Izberite naravne tone korektorja z rumenim podtonom.

Ohladite oči

Zabuhlost lahko zjutraj omilite z že preverjenimi recepti: mrzlo žlico, kumarico, mrzlo vatirano blazinico ali ohlajeno čajno vrečko, ki jih rahlo pritisnemo na zaprte oči. Bolj kot vsebina proti zabuhlosti pomaga nizka temperatura

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.