Šport > Nogomet
40 ogledov

Pet nogometašic toži zvezo

hope solo nogometašica zda EPA
Pet članic ženske reprezentance Združenih držav Amerike je vložilo tožbo proti ameriški nogometni zvezi, saj menijo, da si zaslužijo več enakosti z moškimi, predvsem kar se tiče plačilnih razmerij.

"Menim, da smo svoje dokazale. Postale smo svetovne prvakinje, razlike med plačami moških in ženske pa so prevelike. Borile se bomo naprej," je v intervjuju za NBC's Today Show povedala Carli Lloyd, ena od peterice, ki je vložila tožbo. Poleg nje so podpisane še Megan Rapinoe, Rebecca Sauerbrunn, Hope Solo in Alex Morgan.

Ameriške igralke so leta 2015 osvojile svetovno prvenstvo in za nagrado dobile dva milijona dolarjev, znesek je njihova zveza razdelila med nogometašice in druge člane reprezentance, ameriški nogometaši, ki so zadnje SP končali v osmini finala, pa so prejeli devet milijonov dolarjev.

"Verjamemo, da je zdaj pravi čas. Čutimo se odgovorne za ženski šport, posebej ženski nogomet, da naredimo vse kar lahko in izenačimo plačilna razmerja, si izborimo enakovredne pravice in spoštovanje," pa je povedala Solo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.