Magazin > Lepota & telo
200 ogledov

Pet razlogov za kokosovo olje

Kokosovo olje Shutterstock
Kokosovo olje vsebuje naravno nasičene maščobe, ki koristijo vašemu zdravju. Je popolnoma naravno, cenovno ugodno in zelo dostopno.

Za mehko kožo

 

Kokosovo olje dela čudeže in se lahko uporablja kot vlažilna krema za vse tipe kože. Pomaga tudi pri kožnih težavah, kot sta dermatitis in luskavica, in je pomembna sestavina v izdelkih za nego kože.

 

Uničevalec stresa

 

Lahko ga uporabite tudi kot masažno olje in si s tem popestrite večere. Partnerja prosite, da vam ga nanese na obraz in vam ga s krožnimi gibi nežno vmasira v kožo. Naravna aroma bo na vas vplivala pomirjujoče, raven stresa se bo znižala, hkrati pa se boste zbližali tudi z vašim partnerjem.

 

Celi rane

 

Če ga nanesete na ureznino ali odrgnino, bo kokosovo olje ustvarilo tanko plast, ki rano varuje pred zunanjimi vplivi in umazanijo. Pospešuje tudi celjenje ran in poškodb ter seveda diši veliko bolje kot večina krem, ki jih kupite v lekarni.

 

Nega las

 

Kokosovo olje je eno izmed najbolj hranljivih izdelkov, ki jih lahko uporabite za zdravljenje vaših las. Če so vaši lasje suhi in brez sijaja, ga malo razmažite med prsti in nanesite na konice las. Ker vsebuje pomembne beljakovine, ki so ključne za poškodovane lase, ga lahko uporabite tudi namesto izdelkov, ki vsebujejo nepotrebne kemikalije in lahko nenamerno škodujejo vašim lasem.

 

Za boljšo prebavo

 

Kokosovo olje lahko pomaga tudi pri izgubi teže, saj so raziskave pokazale, da debelejši kot ste, večji je učinek kokosovega olja na pospeševanje presnove. Torej, namesto navadnih olj in masla uporabljajte kokosovega, uživajte v novem okusu in z njim presenetite vso družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.