Šport
73 ogledov

Pet Slovencev v glavnem tekmovanju

bojan tokic main AFP AFP
Na namiznoteniškem svetovnem prvenstvu v kitajskem Suzhouju se je Bojanu Tokiču v glavnem delu pridružil Jan Žibrat, tam pa bodo nastopili še dvojici Jan Žibrat/Darko Jorgič ter Bojan Tokič v paru s Srbom Aleksandrom Karakaševićem, pa tudi Manca Fajmut in Tamara Pavčnik med posameznicami.

Jan Žibrat je v soboto premagal Cecila Correo iz Venezuele s 4:0, danes pa v odločilnem sedmem nizu še Turka Gencaya Menegeja in se prvič uvrstil v glavni del SP. Neuspešen je bil debitant Darko Jorgič, ki je sprva s 4:2 premagal Čilenca Manuela Moyo, z 0:4 pa je izgubil proti Madžaru Tamasu Lakatosu.

Žibrat se je v glavni del SP uvrstil še skupaj z Jorgičem, skupaj sta s 3:0 premagala Katarca Mohammeda Abdulhusseina in Abdulrahmana Al-Naggarja. Tja se je prebil tudi Bojan Tokić, ki je v paru s Srbom Aleksandrom Karakasevićem s 3:0 premagal Madžara Lakatosa in Adama Pattantyusa. Obstali sta Manca Fajmut in Alex Galič, ki sta izgubili z 1:3 proti Švicarkama Rahel Aschwanden in Rachel Moret.

Jan Žibrat in Alex Galič sta nato igrala še proti Japoncema Maharu Yoshimuri in Kasumi Ishikawa in izgubila z 1:4, Bojan Tokič in Manca Fajmut pa sta z 0:4 izgubila proti kitajsko-korejskem paru Xin Xu/Haeun Yang.

Fajmutova in Tamara Pavčnik bosta prav tako nastopili na glavnem turnirju, potem ko sta osvojili prvi mesti v kvalifikacijskih skupinah. Pavčnikova je najprej ugnala Malezijko Choi Chi Wong, danes pa Slovakinjo Evo Jurkovo s 4:3. Fajmutova je po dramatičnem boju premagala Malezijko Ho Ying prav tako s 4:3.

V prvem krogu bo Fajmutova igrala z Rusinjo Julijo Prohorovo, Pavčnikova s Severno Korejko Ri Myong Sun, Galičeva pa z Lee Ho Ching iz Hongkonga. Med moškimi Žibrat in Tokič še čakata na tekmeca v prvem krogu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.