Vizita za živali > Novice
112 ogledov

Pet trikcev do profesionalne fotografije vašega kosmatinca

Fotografiranje psa Katja Vogrinec
Fotografinja psov Katja Vogrinec nam je ponudila nekaj simpatičnih trikcev, kako do boljše fotografije našega psa.

Tudi vi radi občudujete ljubke fotografije psov na koledarjih in družbenih omrežjih? Zakaj ne bi poskusili kar sami z vašim štirinožcem? 

Fotografiranje psa | Avtor: Katja Vogrinec Katja Vogrinec
1. Veliko dobre volje in mirnih živcev

Psi težko razumejo, da morajo biti zaradi črne pošati v vaših rokah pridni, mirni in poslušni. Zato se na fotografiranje vedno v naprej pripravite, si vzamite dovolj časa in naj se vam nikakor ne mudi - hitenje je garancija za neuspeh. 
 

2. Dobra predpriprava

Kot že zapisano pod točko ena, potrebujemo za fotografiranje psov čas. Dobro pa je, da se na fotografiranje tudi v naprej pripravimo. Izberimo si lokacijo, kjer bo lepo ozadje in ne bo motečih elementov (na primer sosedovih mačk, ki jih vaš kuža ne mara). Če imamo koga, ki nam je pripravljen pri fotografiranju pomagati, je to dodaten bonus. V vsakem primeru poskrbimo, da bo kuža med fotografiranjem dobro razpoložen in vesel, pri tem nam bodo v veliko pomoč piskajoče igrače ali slastni, dišeči priboljški, preverjeno! 
 

3. Oprema

Ni važno, ali fotografiramo z mobilnim telefonom ali dragim fotoaparatom. Zavedati se moramo zmogljivosti opreme, ki nam je na voljo. To pomeni, da bo z mobilnim telefonom verjetno težje fotografirati v stanovanju in ob slabih svetlobni pogojih in moramo to vzeti v zakup. Konec konecev pa najlepše fotografije nastajajo v naravi po dolgem sprehodu.
Fotografiranje psa | Avtor: Katja Vogrinec Katja Vogrinec
 

4. Arašidovo maslo

Četudi si bomo v naprej zamislili, kakšno fotografijo želimo ujeti, vedno ne gre vse po načrtih. Pripravljeni moramo biti tudi improvizirati in izkoristiti trenutek, ki nam ga kuža sam ponudi. Kadar kuža res ni razpoložen za fotografiranje, lahko uporabimo trik, ki VEDNO deluje! Psu na konico smrčka namažimo majhen delček arašidovega masla ali kakšnega podobnega dišečega namaza. Bodite pripravljeni, imeli boste nekaj sekund, da vašega prijatelčka ujamete z zadovoljnim izrazom.
Fotografiranje psa | Avtor: Katja Vogrinec Katja Vogrinec
 

5. Vaja, vaja, vaja

Hitrost in vaja imata pri fotografiranju psov velik del zaslug za uspeh. Večkrat kot bomo poizkusili, več možnosti bomo imeli za uspeh. Vaja dela mojstra pravijo.
 
Fotografiranje psa | Avtor: Katja Vogrinec Katja Vogrinec
 

anja.scuka@zurnal24.si