Magazin > Lepota & telo
506 ogledov

Pet znakov, da premalo jeste

seks, glavobol, postelja Žurnal24 main
Debelost in prevelik vnos hrane je eden večjih problemov danes, a hkrati obstaja veliko ljudi, ki zaradi natrpanega urnika 'pozabijo' jesti. To so znaki, da premalo jeste.
  • Nizka raven sladkorja v krvi

Hipoglikemija je eden prvih simptomov podhranjenosti. Preskakovanje obrokov ali manjši vnos hrane od običajnega v kombinaciji s fizično aktivnostjo povzroča nagle spremembe sladkorja v krvi. Posledica so nenehna lakota, preznojene dlani in rahla slabost.

  • Ne hujšate, a izgubljate mišično maso

Če svoje telo ne hranite tako, kot je treba, bo začelo črpati vašo mišično maso. Izguba mišične mase upočasnjuje vaš metabolizem in hkrati izgubo kilograma.

  • Pomanjkanje energije in občutek nenehne utrujenosti

V primeru podhranjenosti vaše telo ne dobi dovolj kalorij in vitaminov, ki jih potrebuje, da bi normalno funkcioniral. Zato vas nenehno spremlja občutek utrujenosti. Svojemu telesu ne dajete dovolj "goriva" za vsakdanje obveznosti.

  • Nenehno vas zebe

Telo zaradi premajhnega vnosa kalorij težje proizvaja in ohranja toplino.

  • Neustavljiva lakota

Seveda, to je najbolj očiten znak podhranjenosti. Če telo ne dobiva dovolj kalorij in vitaminov, znake podhranjenosti kaže zelo hitro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.