Šport > Nogomet
7 ogledov

Petarda Arsenala, Juventus do točke

santi cazorla arsenal EPA
Arsenal je na tekmi angleške Premier League doma nadigral Aston Villo (5:0), ki preživlja strelsko krizo. Juventus ni izkoristil spodrsljaja Rome in remiziral z Udinesejem (0:0).

Aston Villa v Premier ligi ni zadela že deset ur in 16 minut, moštvo Paula Lamberta ni doseglo zadetka na zadnjih šestih tekmah. V tem obdobju je Villa zabeležila dve točki. 

Arsenal je proti Villi dobil še 21. od zadnjih 33 tekem in se maščeval za poraz na Emiratesu, ki je ga je doživel v lanski sezoni. Topničarji so peti z 42 točkami, Villa je ostala 16., po 23 kolih ima 22 točk in le enajst doseženih zadetkov.

Najnovejša okrepitev topničarjev, Brazilec Gabriel Paulista, je tokrat obsedel na klopi. Arsène Wenger je moral enajsterico sestaviti brez številnih poškodovanih nogometašev, med njimi so tudi Alexis Sánchez, Danny Welbeck in Jack Wilshere. Villa se je v tem prestopnem roku okrepila, med prišleki je tudi Scott Sinclair.

Več na Goal.com/si/.

Stara dama ohranila ''status quo''

Juventus ni izkoristil spodrsljaja Rome, toda z ničlo pri Udineseju vseeno ohranil "status quo" na vrhu (0:0). Avtogol Boštjana Cesarja proti Napoliju, velik uspeh Luke Krajnca.

Vodilni Juventus bi lahko po sobotnem remiju AS Rome še dodatno pobegnil Rimljanom v Vidmu, kjer pa jih je pričakal Udinese, ki je bil odločen stari dami zadati prvi poraz v Furlaniji po letu 2010 ali vsaj preprečiti sedmo zaporedno zmago branilcev scudetta na medsebojnih obračunih. 

Več na Goal.com/si/.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.