Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Petarde metali pod vrtcem

Žurnal24 main
Gorenjski policisti so obravnavali več primerov nevarne rabe pirotehnike. Spet poročajo o novem zasegu nedovoljene pirotehnike.

Med koncem tedna so gorenjski policisti prejeli več prijav zaradi nevarne rabe pirotehnike. Skupina otrok naj bi petarde v Kranju metala blizu vrtca in pred ljudmi. Na Šenturški Gori naj bi se pirotehnika množično uporabljala med praznovanjem. V Radovljici je neznanec petardo vrgel prijavitelju pod noge. 

Policisti so obravnavali nevarno rabo petard tudi na Šucevi ulici v Kranju in na Jesenicah. V Ševljah je nekdo odvrgel močnejše pirotehnično sredstvo v smetnjak, kar je povzročilo manjše razdejanje. 

Policija opozarja, da ima objestna raba pirotehnike in ustvarjanje nevarnih situacij lahko resne posledice, o čemer smo letos že poročali. Dodajajo, da je takšno početje prepovedano in nevarno. 

Policisti so v Tržiču in na Jesenicah zasegli okoli 500 kosov nedovoljene pirotehnike. Gre za zadnja dva v vrsti zasegov, v katerih so udeleženi mladoletniki. Prav med slednjimi je tudi največ poškodb zaradi nepravilne rabe pirotehnike.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 2
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 00:32 28.december 2016.

    Silvestrovo sploh ni silvestrovo, če ni kot na soški fronti!

  • Avatar Džoser
    Džoser 15:38 27.december 2016.

    Očitno pri nas ni pameti v vladi niti pri organih pregona.Namesto,da opozarjajo naj zahtevajo od pravnikov zakon o popolni prepovedi posedovanja pirotehnike.Smo slabši kot Ameriški kavboji z pištolami.Tam vsaj drug na drugega streljajo pri nas pa moramo vsi ostali prenašati ...prikaži več nasilje in nevarnosti od objestnežev,ki nas zaradi svojega bednega užitka in neodgovorne uporabe petard ogrožajo.Ne samo z možnostjo telesnih poškodb ampak tudi življenjsko!