• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

SP

0 komentarjev

Petelini odločno zakorakali proti kolajni

V Franciji se je danes začelo svetovno prvenstvo v rokometu za moške.

Ig. K. / Pariz / STA

 

Francozi so že na prvi tekmi pokazali mišice. (Foto: EPA)

Na uvodni tekmi svetovnega prvenstva so gostitelji Francozi v Parizu premagali Brazilijo z 31:16 (17:7). Prvi strelec francoske vrste je bil s šestimi goli Valentin Porte, med strelce pa so se vpisali malodane vsi galski reprezentanti. Tekmo so domačini odločili že v prvih minutah dvoboja z Južnoameričani, povedli so z 8:2, kasneje pa le še povečevali prednost.

Na domačih tleh Francozi lovijo že svojo šesto kolajno najbolj žlahtnega leska, potem ko so bili najboljši še na Islandiji leta 1995, v Franciji 2001, na Hrvaškem 2009, na Švedskem 2011 in v Katarju 2015.

Na svetovnem prvenstvu bo osmič nastopila tudi Slovenija, ki se bo v skupinskem delu v Metzu pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. Varovance selektorja Veselina Vujovića v četrtek ob 14. uri čaka dvoboj z Angolo.

Na letošnjem sklepnem turnirju bodo v skupini A nastopile Francija, Poljska, Rusija, Norveška, Brazilija in Japonska, v skupini B Španija, Slovenija, Makedonija, Islandija, Tunizija in Angola, v skupini C Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile in Saudska Arabija, v skupini D pa Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn in Argentina.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima