Magazin > VIP
214 ogledov

Peter Poles invalidnemu dečku izpolnil veliko željo

triglav
1/11
POP-TV-2
V oddaji Dan najlepših sanj so 10-letnemu Boru izpolnili veliko željo. Pri izpolnjevanju je aktivno sodeloval tudi voditelj oddaje Peter Poles.

Bor, ki je zaradi mišične distrofije priklenjen na voziček, si je želel na Triglav. V oddaji Dan najlepših sanj, v kateri izpolnjujejo srčne želje, so mu te sanje s pomočjo izkušenih alpinistov in voditelja oddaje Petra Polesa izpolnili. "Ko smo odprli prijavo, je bilo celotni ekipi hitro jasno, da si res želimo in prav moramo to izvesti. Usklajevanja in dogovarjanja je bilo sicer res veliko, predvsem glede helikopterja, a na koncu štejejo druge stvari. Pri izpolnjevanju takšne želje se mora poklopiti ogromno dejavnikov, ampak najbolj zahteven je bil vsekakor sam vzpon ter snemanje le-tega. Je pa izredno pomagalo, da smo zadeli res fantastičen dan oziroma verjamem, da ga je naša pozitiva nekako pomagala narediti,“ je za Žurnal24 povedal Poles.

Dečka so na Triglav nesli s Kredarice. "Zaradi snemanja je vse trajalo malo dlje, tako da smo za vzpon s Kredarice potrebovali dve uri in pol, za sestop pa uro in pol. Približno pol ure pa smo na vrhu uživali v neverjetnem razgledu in edinstveni energiji,“ je povedal voditelj in dodal, da Bor pri vzponu ni imel težav. "Že meni so se ob nekaterih odsekanih pogledih v dolino potile roke, Bor pa je sedel se višje, še bolj stran od trdnih tal, odvisen on zanesljivega koraka vodnikov. Kljub temu je celo pot, razen nekaterih postankov, kjer smo mu malo prekrvavili prste, prenašal brez problemov, herojsko zrl v dolino in užival v razgledih.“

Poles je še poudaril, da so vse uresničene sanje rezultat dela celotne ekipe in da jih vedno jemljemo zelo osebno. "Se pa vsekakor zavedamo, da imamo, kljub občasnemu stresu, eno najlepših služb,“ še pravi voditelj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.