Šport
27 ogledov

Prevcu in Savšku najvišje priznanje

Peter Prevc Benjamin Savšek MNZ
Ob 27. juniju, dnevu slovenske policije, sta najvišji priznanji prejela tudi v policiji zaposlena vrhunska športnika Peter Prevc in Benjamin Savšek.

Priznanja Petru Prevcu, Benjaminu Savšku in ostalim nagrajencem sta vročila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar in generalni direktor policije Marjan Fank na ponedeljkovi slovesnosti v Kongresnem centru Brdo.

Vsako leto se ob 27. juniju, dnevu policije, v slovenski policiji z različnimi aktivnostmi spominjajo zgodovinskih dogodkov leta 1991, v katerih so slovenski policisti aktivno sodelovali in ki so pripeljali do osamosvojitve naše države.

Letos je bilo še posebej slovesno, saj obeležujejo 25-letnico policije v samostojni Sloveniji. Osrednja slovesnost je z naslovom Slovenska policija, vedno za ljudi v ponedeljek potekala v Kongresnem centru Brdo.

Poleg ministrice za notranje zadeve Györkös Žnidar in generalnega direktorja policije Fanka je udeležence prireditve nagovoril tudi direktor Europola Rob Wainwright.

Častno pokroviteljstvo predsednika

Ministrica za notranje zadeve in generalni direktor policije sta na prireditvi podelila najvišja priznanja. V policiji zaposlena vrhunska športnika smučarski skakalec Peter Prevc in kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek sta prejela srebrni ščit policije, vodja oddelka za splošne policijske naloge na Policijski upravi Ljubljana Nermin Isić je prejel zlati ščit policije, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Slavko Koroš in vodja sektorja gospodarske kriminalitete v Upravi kriminalistične policije Dušan Florjančič sta prejela veliki ščit policije z bronasto zvezdo, Matjaž Šinkovec iz službe generalnega direktorja policije Generalne policijske uprave je prejel veliki ščit policije z zlato zvezdo. Evropski policijski urad - Europol je prejel srebrni znak policije za sodelovanje.

Slovesnost je del številnih prireditev, ki po vsej državi v teh dneh potekajo ob obeleževanju 25. obletnice desetdnevne vojne in ki so tokrat prvič povezane pod enotno častno pokroviteljstvo predsednika republike Boruta Pahorja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.