Šport > Zimski športi
55 ogledov

Peter Prevc: Kam je šla sezona?

jurij tepeš Profimedias Jurij Tepeš bo po dolgem času spet nastopil na tekmi svetovnega pokala.
Slovenski smučarski skakalci niso bili zadovoljni z razpletom ekipne tekme v Planici, ki so jo končali na petem mestu.

Ekipno tekmo v Planici so dobili Norvežani, ki so za seboj pustili Nemce in Poljake. Avstrijci so osvojili četrto, Slovenci pa peto mesto.

''Skoki se stopnjujejo. Občutki so vedno boljši. Ni pa prave 'uživancije', kot je bila v Vikersundu,'' je izid sobotnega tekmovalnega programa za RTV Slovenijo komentiral Domen Prevc

Prevc: Dva dni že skačem na isto točko

Užitek v dolgih poletih v Planici pogreša tudi njegov brat Peter, ki ne glede na mesto zaletišča dosega zelo podobne daljave. ''Letos v Planici žal ne uživam, nisem opravil svoje naloge. Nisem oddelal tako, kot bi moral, tako da tudi nisem mogel uživati. Rane je pocelilo navdušenje v izteku, a pri sebi nisem dobil zadovoljstva, ki ti ga prinesejo dolgi poleti. Dva dni že skačem na isto točko,'' je v pogovoru za nacionalno televizijo dejal Prevc.

peter prevc | Avtor: Profimedias Profimedias


Na vprašanje, ali se veseli, da je v nedeljo na sporedu zadnja tekma sezone, pa je odvrnil: ''Po eni strani da, po drugi se pa vprašaš, kam je šla sezona? Kaj se je zgodilo? V nedeljo se bom potrudil. Želim si čim nižje rampe. Če z vsake skočim 226 metrov, potem naj bo prva.''

Tepeš: Razočaran sem nad odločitvijo žirije

Nad razpletom ekipne tekme je bil močno razočaran Jurij Tepeš, ki je pokritiziral odločitve tekmovalne žirije. ''Mislim, da sta bila skoka dobra, še posebej drugi. Ne dobim pravih pogojev. Bom kar kritičen, mislim, da bi se dalo počakati in narediti poštene pogoje za vse. Pravijo, da se vetra ne da narediti, počaka pa se lahko. V drugi seriji sem imel slabe pogoje in razočaran sem nad odločitvijo žirije,'' je povedal Tepeš.

Komentarjev 3
  • wester62 17:31 25.marec 2017.

    brezveze je obsojati žirijo,ker ne bo bolje.oni pač nas ne marajo tako kot evropa nas ne ceni preveč.ne glede da dva naša pajaca(pahor,cmerar). se trudita po svojem znanju.ni panike ,bo pa drug let bolje.v športu se pač to dogaja.vsem ...prikaži več se to zgodi.glavo pokonci in gremo dalje.

  • Avatar Leon
    Leon 14:31 25.marec 2017.

    Morda bi pomagal prvi slovenski zastavomahač ,pa je očitno šel raje na Škotsko !

  • sprehajalec 13:32 25.marec 2017.

    Ni več fotra tam Jurij.