Šport > Zimski športi
27 ogledov

Prevcu se je ponovil znan scenarij

peter prevc lahti 2017 EPA
Peter Prevc po tekmi na srednji skakalnici na nordijskem svetovnem prvenstvu ni skrival razočaranja.

V tem trenutku najboljši slovenski skakalec in edini finalist uvodne preizkušnje svetovnega prvenstva v Lahtiju Peter Prevc je tekmo na srednji skakalnici končal na 11. mestu.

Dolenje vaščan s prikazanim ni bil zadovoljen, saj mu je boljši skok uspel tako v kvalifikacijah kot v poskusni seriji. ''Če čez 10 let pogledaš, kateri si bil na svetovnem prvenstvu, je popolnoma vseeno, ali sta dve enici (11.) ali številki ena in pet (15.). Ni mi uspelo, kot sem sposoben,'' je povedal Prevc in dodal, da se mu je ponovil scenarij, kakršnega smo v letošnji sezoni že nekajkrat videli.

''Nekako je bila tekma odsev celotne sezone. Na treningih je še nekako šlo, ko je prišla tekma, pa se skoki niso sestavili. Namesto, da bi se v mozaik še kakšen kamenček dodal, se je vse skupaj sesulo. Ne vem, nisem zadovoljen,'' je bil iskren edini slovenski orel med najboljšo trideseterico.

Jernej Damjan (32. mesto), Domen Prevc (34. mesto) in Cene Prevc (43. mesto) se niso uvrstili v finalno serijo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.