Šport > Zimski športi
49 ogledov

Prevc dvomi v poštenost sodnikov

Peter Prevc EPA
Branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc je ocenil svoje možnosti na prihajajočem nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju.

Drugi najboljši slovenski skakalec letošnje zime Peter Prevc je z zmago na tekmi v Sapporu prebil med najboljšo deseterico skupnega seštevka. "Moji zadnji izidi so bili sicer stabilni, sem lahko umirjen pred SP. To že veliko šteje. Je pa res, da kakšnih velikih pričakovanj nimam, ker se mi je v tej sezoni že toliko zgodilo, toliko vzponov in padcev,'' je pred začetkom tekmovanja v Lahtiju razmišljal Dolenje vaščan, ki je na nordijskih svetovnih prvenstvi osvojil tri odličja.

Pred štirimi leti se je v Val di Fiemmeju veselil srebra in brona, še dve leti prej pa je osvojil ekipni bron v Oslu. Prevc je prav tako aktualni svetovni prvak v smučarskih poletih.

''Na SP sem bil že favorit pa se ni izšlo, pa tudi, da nisem bil, pa sem prišel do medalje. Vse se lahko zgodi. Nekako si želim, da se nadaljuje to, kar se je začelo v Aziji. Forma se je malo dvignila,'' je povedal Prevc in priznal, da mu finske skakalnice niso pisane na kožo.

''Finska je tudi ena tistih držav, kjer mi sreča še ni bilo ne vem kako naklonjena. Tam še nisem uspel sestaviti odlične tekme, odličnih skokov. V Lahtiju sem se že kar nekajkrat sporekel s svojo glavo. Kot je bil veter nestabilen, so bili tudi moji skoki.''

V letošnji sezoni je tako kot marsikateri gledalec posumil, da so sodniške ocene pogojene z narodnostjo in priimkom. ''Velikokrat pa sem v tej zimi dobil občutek, da se sodniki pri ocenah odločajo po priimku. Sam sem si kar malo uničil sloves in to se pozna,'' je sklenil Prevc. 

 
Komentarjev 1
  • znalec 22:38 20.februar 2017.

    seveda lahko dvomi, saj so zato njegovega ata odstranili iz sodnikov ki ocenjuje fanteso že vedeli zakaj, paperica tudi ve, saj mu je ata povedal,..