Šport > Zimski športi
58 ogledov

To si je privoščil ob koncu sezone

peter prevc Profimedias
Peter Prevc pravi, da obožuje letalnice, ki ga dandanes navdajajo z večjim strahospoštovanjem kot na začetku njegove kariere.

Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Peter Prevc je v intervjuju za Sberbank strnil vtise po koncu letošnje sezone. Dolenje vaščan se je dvakrat uvrstil na zmagovalne stopničke in v skupnem seštevku osvojil končno deveto mesto (716 točk).

Prvič po letu 2013 ni osvojil malega kristalnega globusa za zmago v posebnem seštevku poletov, a letalnice ostajajo njegova velika strast.

''V kolikor sem v dobri formi, so mi poleti veliko bolj všeč. Za konec sezone so mi poleti všeč, ne bi se pa branil, če bi imeli še med sezono kakšno letalnico več,'' je povedal Prevc in dodal: ''Razlika med skokom in poletom je predvsem v trenutkih po odskoku, ko še ne veš, kako daleč boš skočil. Ne veš, ali bo neslo 130 ali 240 m. Zato je letalnica vsem skakalcem verjetno priljubljena, zaradi občutka negotovosti med skokom. Smuči imamo zaradi hitrosti, ki je v zraku višja za približino 40km/h, trše, ostala oprema pa je ista. Ko pridem prvič na velikanko, pogoltnem cmok. Ta cmok je sedaj večji, kot je bil pred mojim prvim poletom na velikanki. Verjetno zaradi tega, ker ko si mlad najprej nekaj narediš, potem pa šele pomisliš, ko si pa starejši, pa najprej vidiš, kaj vse gre lahko narobe.''

Čevapčiči in dopust

Prevc je razkril, da si je ob koncu sezone po dolgem času spet privoščil čevapčiče. Dopustoval bo 18 dni, kam in kdaj se odpravlja na zasluženi počitek, pa ni želel izdati. ''Prvi dan po koncu sezone sem se iz Kranjske Gore odpravil domov, kjer sem razpakiral vsa oblačila in pospravil skakalno opremo,'' je o sklenitvi tekmovalnega cikla za sezono 2016/2017 dejal Prevc.

Sezona se zanj ni iztekla po pričakovanjih, saj je iz tekme v tekme lovil prave občutke. Čeprav ni posegal po najvišjih mestih, je tekme svetovnega pokala doživljal na drugačen način. ''Nikoli ne obupaj! Tekmo sem videl z druge perspektive. Učil sem se uživati ob dogodkih,'' je sklenil 24-letnik.

Komentarjev 2