Šport
35 ogledov

''Peter Prevc se boji Norvežanov''

peter prevc EPA
V norveškem taboru se po drugem mestu na sobotni ekipni tekmi nadejajo, da lahko na posamični preizkušnji premagajo tudi najboljšega skakalca sezone Petra Prevca.

Norvežani na domačega junaka na tekmi v norveški prestolnici čakajo vse od leta 2004, ko je Roar Ljøkelsøys kot zadnji domačin slavil na tekmi svetovnega pokala na Holmenkollnu. Novo priložnost bodo imeli že danes, ko bodo poskušali prekrižati načrte favoritoma - Petru Prevcu in Stefanu Kraftu.

peter prevc | Avtor: EPA EPA
Prevc je po ekipni tekmi ocenil, da so zmage na posamični preizkušnji sposobni vsaj trije Norvežani. ''V zadnjem času sem prikazal nekaj skokov, ki niso bili najboljši. Še posebej v petek na treningu. Skoke smo analizirali in odpravili napake. Mislim, da je uspelo. V nedeljo bo težko. Stefan Kraft, Severin Freund in vsaj trije Norvežani so med favoriti,'' je povedal junak devete slovenske zmage na ekipnih tekmah za svetovni pokal.

Prevc je v drugi seriji pristal pri 130 metrih, enako daljavo sta v finalu dosegla Kenneth Gangnes in Daniel Andre Tande. Najboljši individualni rezultat je zabeležil Kraft, ki je za nekaj desetink točke ugnal vodilnega v skupnem seštevku za svetovni pokal.

Avstrijec bo na posamični tekmi eden od glavnih favoritov za zmago, Norvežani pa upajo na dober dosežek Gangnesa, ki se po slabih rezultatih v Sapporu, kjer mu je ponagajala bolezen, spet vrača v pravo formo. 

Norvežan je imel na poti v Sapporo visoko vročino (40 stopinj), klavrn obisk dežele vzhajajočega sonca pa se je končal z diskvalifikacijo na sobotni in skromnim 20. mestom na nedeljski tekmi.

Vse to je zdaj preteklost in Gangnes resno računa na to, da bi se v nedeljo lahko vmešal v boj za najvišja mesta. ''Imam možnosti za zmago, vendar bom za to potreboval tudi nekaj sreče,'' je prepričan Norvežan.

Podobno optimističen je njegov rojak Tande. ''Prevc in Kraft sta favorita, vendar lahko zmagam,'' je dejal 22-letnik. Zadnjo tekmo za svetovni pokal v Sapporu je sicer dobil Anders Fannemel pred Johannom Andréjem Forfangom in Noriakijem Kasaijem.

tande fannemel gangnes | Avtor: EPA EPA


Trener norveške reprezentance Alexander Stöckl se zaveda, da bo njegovo delo pod mikroskopom domače javnosti, zato upa, da bodo skakalci prikazali dobre skoke. ''Verjamem, da so nekoliko razočarani,'' je drugo mesto na ekipni tekmi ocenil Stöckl in dodal: ''Zavedajo se, da lahko skačejo bolje. Tehnično ni bilo najbolje, a moramo biti zadovoljni.''

V norveškem taboru pa se pred začetkom posamične preizkušnje poslužujejo tudi miselnih igric. ''Peter Prevc se boji Norvežanov - vsaj trije lahko zmagajo,'' je prispevek naslovil spletni portal Aftenposten.no.

Komentarjev 2
  • tomaz 10:51 07.februar 2016.

    Ma vsi so dobri...o medaljah odločajo malenkosti...zagotovo vsi privoščimo našim, samo šport je šport, ne moreš biti vedno prvi, kar pa nekateri pri nas nočejo razumeti....

  • Papaja Popi 09:53 07.februar 2016.

    Norvežani so to, sezono res dobri.Upajmo, da vsem našim uspe dober skok.