Šport
37 ogledov

Sagan slavil v Quebecu

Peter Sagan EPA
Slovak Peter Sagan (Tinkoff) je zmagovalec enodnevne kolesarske preizkušnje v Kanadi, ki sodi na spored dirk elitne svetovne serije World Tour, za veliko nagrado Quebeca.

Aktualni svetovni cestni prvak Peter Sagan je s sprinterskim vložkom sklenil dirko ter se veselil prve zmage na tej kanadski preizkušnji, dolgi 201,6 kilometra.

Šestindvajsetletni Sagan je v cilj prikolesaril s časom 5 ur, sedem minut in 13 sekund. Drugo mesto je pripadlo olimpijskemu prvaku iz Ria Belgijcu Gregu van Avermaetu (BMC), tretji je bil Francoz Anthony Roux (FDJ). Na poti do cilja je prehitel tudi Rigoberta Urana (Cannondale-Drapac), lani zmagovalca te dirke.

Dva na 65. mestu, dva odstopila

Na startu so bili tudi štirje Slovenci. Kolesarja Lampre-Meride Jan Polanc in Matej Mohorič sta v skladu s svojima vlogama v italijanskem moštvu pristala na 65. mestu (+2:24 minute) in 85. mestu (+ 2:52). Simon Špilak (Katjuša) je ostal brez uvrstitve, saj preizkušnje ni končal. Usodo Špilaka je delil tudi Luka Pibernik (Lampre-Merida).

"Čutil sem, da mi na zadnjih dveh vzponih ni treba iti na vso moč, glede na to, kako težko je na koncu. Zadnji kilometer smo imeli za nameček še veter v prsi, Rigoberto je poskusil podobno kot lani, ampak danes se je razpletlo nekoliko drugače. Zadnji kilometer je bil zelo hiter, glede na to, da je bilo za nami 200 kilometrov poti. Videl sem Rigoberta, kako je napadel. Pa sem si mislil, da mu bom sledil in bo mogoče dovolj za drugo mesto, na koncu pa je izgubil hitrost, ker je bilo tako težko. Roux je začel s sprintom, zraven sem bil tudi jaz. Okej, to je bilo to. Bilo je neverjetno," je po prihodu v cilj bruhalo iz Sagana.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.