Slovenija
104 ogledov

Peter Vilfan razkril: "Sem pogojno obsojen na osem mesecev zapora"

Peter Vilfan Saša Despot
Poslanec DeSUS Peter Vilfan je v razpravi v DZ, ki obravnava interpelacijo ministra Karla Erjavca, razkril, da ga je sodišče junija lani zaradi povzročitve prometne nesreče obsodilo na osem mesecev pogojne zaporne kazni s triletno preizkusno dobo. Vilfan se ni pritožil, odstopiti s funkcije poslanca pa ne namerava, saj da je to že enkrat storil.

Vilfan je v izjavi ob robu seje DZ dejal, da je po prometni nesreči spomladi 2014, v kateri je zbil pešca, naredil vse, kar je bilo možno, tudi odstopil kot poslanec.

Tedaj je bil član poslanske skupine nepovezanih poslancev. Zavedal se je, kot pravi, da to, kar se je zgodilo, ni bilo v redu. Vendar zdaj s funkcije ne namerava odstopiti še enkrat, saj da verjetno ne more dvakrat zaradi iste zgodbe.

"Naredil sem vse, kar je treba narediti"

Pravnomočno obsojen je bil sicer po volitvah v DZ. Vendar Vilfan meni, da je verjetno edini v Sloveniji, ki je po nesrečnem dogodku naredil vse, kar je treba narediti. "Menim, da sem primer, kako je treba ravnati," je dodal.

Vilfan pričakuje, da bo Olimpija dvignila raven igre. (Foto: Boštjan Tacol) | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Sodba sodišča sicer v javnosti doslej ni bila znana, a Vilfan poudarja, da so sodbe javne. Kot je pojasnil danes, je okrožno državno tožilstvo predlagalo okrožnemu sodišču, da izreče t. i. kaznovalni sklep oz. predlagalo sodišču, da izreče sodbo brez glavne obravnave.

Sodišče se je strinjalo in presodilo, da je glede na okoliščine nesreče to primerna sodba, je pojasnil poslanec.

Na sodbo se ni pritožil

Dodal je, da se na sodbo ni pritožil, del jo je že prestal. "Če sem po nesreči dejal, da sprejemam polno odgovornost z vsemi posledicami in če sem nepreklicno odstopil s poslanske funkcije, sem se tega držal tudi v primeru sodbe sodišča," je povedal.

Pojasnil je še, da je sodišče sodbo izreklo 29. junija lani, sam jo je po pošti prejel na dom. Dodal je, da se bo do konca življenja držal takratne zaveze po nesreči, da ne bo nikoli več sedel za volan, tudi če bo spil le kapljico alkohola.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dragec 16:43 03.marec 2016.

    Ja, ja, drži, a veš koga sem srečal v čakalnici. da ne verjameš, tvojega vodjo JJon, kaj se je hvalil, kako eskivira seje DZ in hodi psihiatru na preglede. Češ, pripravlja se za predčasne volitve.

  • macola 23:45 02.marec 2016.

    Oooo, Dragutin...a si prilezel iz hoste? :-) pa spet se ti JJ prikazuje pod vsako novico....bo treba do zdravstvene ustanove, a ne....

  • dragec 23:16 02.marec 2016.

    Tvoj JJ pa je?