Slovenija
74 ogledov

Peter Vilfan zapušča Bratuškovo, ljubši mu je Erjavec

Peter Vilfan Saša Despot
Poslanec Peter Vilfan zapušča poslansko skupino ZaAB so potrdili v tej poslanski skupini. Miro Cerar vesel novega poslanca v koaliciji.

Peter Vilfan je sicer že decembra lani izstopil iz stranke ZaAB, odločitev za izstop iz poslanske skupine pa je nadaljevanje te poteze, je danes pojasnil Vilfan.

"Poslanec Peter Vilfan nas je obvestil, da z današnjim dnem izstopa iz poslanske skupine Zavezništvo AB. Izstop me ni presenetil in sem ga pričakovala, saj se je to pripravljalo že od lanskega decembra, ko je izstopil iz stranke," je izstop komentirala Alenka Bratušek. "Žal mi je, da ni zbral toliko poguma, da bi to, preden je stopil pred medije, v obraz povedal vsaj vodji poslanske skupine in ostalim poslancem. V novi poslanski skupini mu želimo uspešno delo," dodaja Bartuškova

Poslanska skupina ZaAB bo brez njega štela le še tri poslance, kar je minimum za poslansko skupino, DeSUS pa pridobiva enajsti poslanski glas.

S prestopom Vilfana v poslansko skupino DeSUS en glas pridobiva tudi koalicijska večina, ki bo odslej spet štela 52 poslancev. Premier Miro Cerar je dejal, da ga veseli nov glas v koaliciji,da pa  "koalicija ostaja taka kot do zdaj in delamo naprej".

Pred nekaj tedni je namreč poslanec Bojan Dobovšek zapustil poslansko skupino SMC in odšel med nepovezane poslance, s čimer je imela koalicija formalno glas manj.

Če bo kdaj kdo drug potrkal na naša vrata, smo se pripravljeni vsaj pogovarjati. A zaenkrat ne razmišljamo, da bi sami iskali člane od drugod," še pravi Cerar.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 25
  • Avatar praufo
    praufo 11:50 19.julij 2015.

    no, tako se pa ne govori, kultura, kje ti je kultura v tej vročini

  • dragec 10:42 19.julij 2015.

    Alenka,ma goni ga v PM

  • Avatar praufo
    praufo 10:02 19.julij 2015.

    mnogo lažje je biti deputat, kot pa zadeti koš