Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Peterica kradla traktorje

Ukraden traktor PU Ljubljana
Policija zaradi več kaznivih dejanj ovadila pet oseb, dva sta v priporu.

Celjski kriminalisti so v teh dneh zaključili skoraj leto dni trajajočo preiskavo sumov storitve kaznivih dejanj velike tatvine, prikrivanja ter neupravišene proizvodnje in prometa z drogam. Ovadili so pet oseb, dvema osumljenima, 50-letnemu Laščanu in 27-letnemu moškemu iz Trbovelj, pa je preiskovalni sodnik odredil pripor. Oba sta bila v preteklosti zaradi kaznivih dejanj že obravnavana in tudi pravnomočno obsojena.

Poleg dveh že omenjenih osumljencev, so celjski kriminalisti kazensko ovadili še 35-letnega moškega, doma iz območja Ljubljane, 28-letnika iz območja Mozirja ter 35-letnega Celjana. Trojica je osumljena, da je maja lani na območju Laškega ukradla kmetijski traktor, vreden okoli 44.000 evrov. Traktor so odpeljali na območje Grosupelj, vendar so ga policisti dan po tatvini našli.

Septembra 2014 je 50-letni osumljenec s pomočjo neznanega mlajšega kolega na območju Prožinske vasi iz delovnega stroja ukradel tri žlice delovnega stroja, več delov stroja in torbo z orodjem. S tatvino sta lastnikom povzročila za okoli 8.000 evrov škode.

Od okradenega izmaknil še 1.500 evrov

V istem mesecu so osumljeni 50-letnik ter osumljena 27 in 28-letnik na območju Trbovelj ukradli kmetijski traktor vreden okoli 25.000 evrov in ga prodali 35-letnemu Celjanu, ki je del kupnine nadomestil s prepovedano drogo konoplja.

27-letni osumljenec, doma iz območja Trbovelj, je decembra lani navezal stike z moškim, ki so mu ukradli traktor in mu v zameno za 1.500 evrov ponudil lažni  podatek, kje naj bi se ukradeni traktor nahajal. S tem dejanjem je že oškodovanega moškega še dodatno oškodoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.