Šport
31 ogledov

Peterka: "Peter je zelo močan v glavi"

planica Anže Petkovšek
Legendarni Primož Peterka verjame, da se lahko Peter Prevc na jutrišnji tekmi ponovno zavihti na najvišjo stopničko in celo osvoji Veliki kristalni globus.

Kako ste doživeli dvojno zmago Petra Prevca in Jurija Tepeša?
Očitno samo zmage za Slovence ne štejejo več in je potrebno poleg prvega osvojiti še drugo mesto (smeh). Petrov prvi skok je bil perfekten in le malo je manjkalo, da ga ni poneslo čez rekordno znamko.

So jima do izjemnega uspeha pomagali tudi bučni navijači?
Na eni strani vse skupaj zgleda preprosto, a se lahko kaj hitro vse zakomplicira. Pomembno je, da ne delaš prevelikih napak. Zagotovo pomeni nastop pred takšno množico ljudi dodaten pritisk, vendar se je potrebno znati uspešno kosati tudi s takšnimi stvarmi. 

Bo za Petra Prevca nastop na ekipni tekmi dodatno breme pred odločilno nedeljsko tekmo?
Menim, da bo Petru ekipna preizkušnja koristila, saj ne bo celoten pritisk na njegovih plečih, kar pomeni, da tekma zanj ne bo tako zahtevna s psihološkega vidika. Obenem bo lahko preusmeril misli drugam in bo manj razmišljal o nedeljski tekmi. Ekipna tekma je seveda zelo pomembna, a je v tem trenutku najbolj pomembno, da Peter v nedeljo svoje skoke naredi na polno.  

Je po vašem mnenju Peter dovolj zrel za skupno zmago v svetovnem pokalu?
Peter napreduje iz leta v leto in že sedaj je njegova kariera izjemna. Skupna zmaga bi pomenila še dodatno piko na i. Peter je zelo močan v glavi. Je prava osebnost in izjemno odločen tekmovalec, tako da bo v nedeljo nedvomno zelo zanimivo. 

Kaj za tekmovalca pomeni osvojiti veliki kristalni globus?
Boj za skupno zmago je nekaj posebnega, saj so z velikim kristalnim globusom poplačani vsi napori skozi celotno kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.