Šport > Zimski športi
24 ogledov

Peterka: "Prevc je lahko rumen do Planice"

Primož Peterka Mediaspeed.net
Peter Prevc je z zmago v Sapporu oblekel rumeno majico vodilnega skakalca v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih. Primož Peterka verjame, da jo lahko obdrži do konca sezone.

Primož Peterka, ki je v svoji karieri osvojil dva velika kristalna globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu v smučarskih skokih, si je sanjski dan slovenskih Orlov, poleg zmage Petra Prevca je bil Jernej Damjan drugi, Robert Kranjec četrti, kar sedem pa jih je osvojilo točke, ogledal po televiziji.

"Seveda sem tekmo spremlja. Pričakovali smo dobre rezultate, saj je slovenska ekipa ena redkih, ki je na Japonskem v skoraj popolni postavi,“ je za TV Slovenija dejal Peterka, zdaj pomočnik trenerja v slovenski ženski reprezentanci, ki je komentiral tudi občutek, ko oblečeš rumeno majico:“Ponosen sem, ko vidim, da jo ima Slovenec. Seveda sem si jo tudi sam želel. Vedno sem gledal druge skakalce, mode vzornike, ki so jo imeli. Ko jo prvič oblečeš sam, je občutek poseben.“

Peterka verjame, da je Prevc sposoben majico obdržati vse do zadnjih tekem, ki jih bo gostila Planica: "To si vsi želimo. Te želje glede na njegove skoke in rezultate v zadnjem času niso nerealne. Psihološko je trden in miren, letos je sposoben marsičesa.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.