Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Po petih dneh Slovenca našli mrtvega

Hrvaški gorski reševalci so po petih dneh iskanja našli mrtvega 68-letnega Slovenca, igralca Mira Podjeda, ki se je v četrtek odpravil na vrh Sveti Ilija nad Orebićem.

Slovenec, ki je veljal za izkušenega planinca, se je prejšnji četrtek odpravil na vrh Sveti Ilija na hribu Zmijino brdo nad Orebićem na polotoku Pelješac.

Truplo so našli blizu vrha gore na zelo strmem delu izven planinskih poti, so še sporočili. Kot so ocenili, je 68-letnik očitno zavil s poti, da bi se skril pred soncem.

Na truplu niso našli poškodb, zato domnevajo, da je umrl zaradi slabosti. Več podatkov bo znanih po preiskavi, po kateri bodo truplo tudi odpeljali z gore, so še zapisali na spletni strani Hrvaške gorske reševalne službe (HGSS).

Reševalci so preiskali ogromno in nepregledno področje, njim in vodnikom s psi pa so delo oteževale zelo visoke temperature. Danes ponoči in zjutraj so še preiskovali območje Šćićeva, saj so predvidevali, da bi to lahko bilo eden od ciljev pogrešanega, vendar na začetku brez rezultatov. Od jutra se je iskanje nadaljevalo s štirimi ekipami, potem ko so na terenu že utrujenim pripadnikom HGSS iz Orebića prišli na pomoč pripadniki HGSS iz Drniša ter vodniki s psi iz Gospića in Karlovca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.