Svet
8 ogledov

Peticija in državljanstvo za junaka

Lassana Bathily Le MOnde
150.000 ljudi zahteva državljanstvo za Lassano Bathilyja, ki je rešil 15 talcev med napadom v košer trgovini v Parizu.

Tisoči so podpisali peticijo, s katero želijo počastiti junaka Lassana Bathily, ki je med napadom na košer trgovino v Parizu minuli petek rešil 15 talcev. Peticijo je v enem dnevu podpisalo več kot 150.000 ljudi.

Policija mislila, da sodeluje z napadalcem

Podpisniki ob tem od francoskih oblasti zahtevajo podelitev državljanstva 24-letnemu afriškemu imigrantu, ki je tvegal svoje življenje, da je rešil judovske talce. Med akcijo je izključil elektriko, s katero je preprečil, da bi se talci, med njimi mama s svojim otrokom, podhladili. Skupina se je namreč med napadom skrila v hladilnico. Iz stavbe je pobegnil z dvigalom za blago in policiji predal pomembne podatke. Sprva je polcija mislila, da je sodelavec strelca. Z dvignjenimi rokami se je moral uleči na tla, preden so oblasti spoznale, kakšno delo je Bathily v resnici naredil.

Ko so talci po policijski akciji prišli iz stavbe, so se zahvalili Bathilyju. Med štirimi ubitimi talci v trgovini je bil tudi Yohan Cohen, ki je hotel zaščititi tri leta starega otroka, zato ga je napadalec ubil. Napadalec v trgovini Hyper Cashe na vzhodu Pariza je bil Ahmedy Coulinaly, najverjetneje sodelavec bratov, ki sta napadla satirični časopis Charlie Hebdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.