Magazin > Film & Glasba & TV
138 ogledov

Peticija za ukinitev resničnostnih šovov v Sloveniji

Big Brother Slavnih Nina Osenar Žurnal24 main
Na spletni strani pravapeticija.com se je pojavila peticija Slovenija proti Big Brotherju, Kmetiji, TOP 4 in Baru.

Po tem, ko so Srbi objavili peticijo, s katero želijo ukiniti snemanje in predvajanje resničnostnih šovov v njihovi državi, so se zanjo odločili tudi Slovenci. "Želimo, da se ukinejo "resničnostni" šovi na slovenskih televizijah, ki ponujajo nasilje, hinavščino, laži, spletke, neodgovornost, arogantnost, asocialno obnašanje, spolnost, mučenje živali, nekulturnost, kreganje, pijančevanje, preklinjanje, provociranje, pretepanje, kič, poneumljanje ljudi in propagiranje nevrednot. Takšni "resničnostni" šovi so zelo slab zgled našim otrokom, generacijam, ki bodo oblikovali prihodnost in vrednote družbe te države. Otroci, ki gledajo te "resničnostne" šove rastejo v obnašanje "vzornikov" nastopajočih v teh šovih (vsa čast izjemam, kolikor jih še je),” so pojasnili razlog za objavo peticije, ki jo je podpisalo že skoraj 3000 oseb. Cilj je zbrati najmanj 30.000 podpisov, nakar bodo avtorji peticije od pristojnega ministrstva zahtevali regulativo tega področja.

Ste za ali proti resničnostnim šovom? Boste podpisali peticijo? Glasujte!

Komentarjev 4
  • Skippy 20:28 15.september 2015.

    Zdaj lahko vsi prepoznajo norce - ki so izgubili več časa s podpisovanjem peticije, kot da bi uporabili daljinec in zamenjali kanal.

  • Skippy 20:28 15.september 2015.

    Ničesar nima Slovenec raje od vtikanja v tuje življenje. Pa četudi se gre za takšno banalnost, kaj gleda na škatli.

  • Julija Tekavčič 19:32 15.september 2015.

    Kaj res nimate drugega pametnejšega dela? Pustite ljudem, da gledajo kar jim paše, ostali pa pritisnite na kako drugo tipko na daljincu.