Svet
88 ogledov

Petindvajset jih je jedlo, plačal ni nobeden

miza krožniki Profimedias
Skupina 25 ljudi se je najavila na praznovanje rojstnega dne, več ur praznovala, na koncu pa zavrnila plačilo.

Na kmečki turizem Paola Vidoza pri Gorici se je najavila skupina 25 ljudi, ki je želela pri njem praznovati rojstni dan. Več ur so pri njem obedovali in se zabavali. Ko pa je bil čas, da poravnajo račun, se je zapletlo, navaja Il Piccolo. 

Organizator zabave in neka ženska sta se začela razburjati in navajati razloge, zakaj ne moreta poravnati več sto evrov visokega zneska. Zagotovila sta mu, da se bosta z denarjem vrnila naslednjii dan. Nato pa sta ga pred odhodom prosila še, če jim lahko da na kredo sodček piva za s seboj. 

Vidozu, ki ga je že med obedom skupine, obšel čuden občutek, se je zdelo, da se v nedeljo nihče ne bo vrnil poravnati dolg. Tolaži ga dejstvo, da je bilo v času skupininega obiska v lokalu mrtvilo in zaradi njih ni odvrnil nobenega gosta. 

Kot pravi, zadeve še ni prijavil policiji, ker upa, da se bodo le vrnili poravnati svoj dolg. Vidoz jih pred neljubim dogodkom ni poznal, a ve, kdo so, še piše Il Piccolo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar Leon
    Leon 19:22 11.november 2016.

    ....a to imaš iz nadaljevanke "Domobranci so mi povedali "?

  • asmas 14:31 11.november 2016.

    mama mi je pripovedovala,kako so" partizani"sosedu-kmetu odpeljali zadnjo kravo iz hleva s tem da se je kmet jezil s čim naj nahrani otroke -torej jim ni dal prostovoljno-vseeno so jo odpeljali v gozd in se "nažrli "govedine.Pa da bi jo ...prikaži več vsaj celo pojedli.pustili so jo več kot polovico in počakali samo toliko da se je usmradila potem pa so odšli.Šercerjeva brigada na notranjskem.Še so živi nekateri očividci.Pa tudi morilci slo. naroda še živijo sicer spijo proi prišgani luči in to pove vse

  • sprehajalec 11:27 11.november 2016.

    Nemci so vse plačali. Izpovedi prič. Ker je bilo to nemško ozemlje med drugo vojno in bi šlo za navadno krajo. Kot da bi danes Slovenska vojska prišla k kmetu vzet kravo iz hleva.