Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Petletnik padel v vodo, sta ga druga dva reševala?

Tragedija v Seigertshausnu EPA
Policija še vedno preiskuje okoliščine tragične nesreče, ki se je zgodila v kraju Seigertshausen, v kateri so umrli trije otroci, stari med pet in devet let.

Po družinski tragediji, ki se je zgodila v kraju Seigertshausen v osrednji Nemčiji, v kateri so umrli trije otroci, Yassin (9), Širin (8) in Rebba (5), policija še ni razjasnila vseh okoliščin nesreče. 

PREBERITE ŠE: 

Družina kurdsko-turškega izvora iz Sirije se je v kraj iz Saarbrueckna preselila pred enim letom.

Mati kuhala, starejši jih je šel iskat

Nesreča se je zgodila v soboto zvečer, ko je mati kuhala, trije od šestih bratov in sester pa so se igrali zunaj na vrtu. Ko sonenadoma izginili, je mati naročila najstarejšemu, enajstletnemu Yussefu, da jih poišče.

Šel je do ribnika, kjer je naletel na grozljiv prizor, telo svojega brata (5) je opazil v vodi. Na pomoč je poklical sosede, ki so na kopno položii nezavestnega fanta, a prepozno - Rebba je umrl pozno zvečer na kraju nesreče. 

A to je bil šele začetek tragedije, kmalu so namreč ugotovili, da sta izginila tudi njegov brat in sestra. 

Tudi njegova brata in sestro našli v jezeru

Sprožili so iskalno akcijo, ki pa se je končala s strašnim odkritjem, devetletnega Yassina in osemletno Širin so mrtvo potegnili iz ribnika. 

"Celotna vas je v šoku, vzdušje je grozno," je povedal domačin, ki je otroke poznal. 

Vzrok nesreče še ni povsem jasen, a po mnenju preiskovalcev vse kaže, da je Rebba med lovljenjem rib padel v vodo; policija je tujo krivdo izključila. 

Župan Neukirchna Klemens Olbrich, je pojasnil, da je nesreča odprla tri vprašanja, vprašanje nadzora območja, poučevanje plavanja ter vprašanje prihodnosti ribnika, ki zagotavlja vodo za protipožarno zaščito v kraju. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ojla 10:38 20.junij 2016.

    Žalostno, takšne razigrane otroke, je treba imeti na očeh. Voda zmeraj privlači otroke.So pa tile z vzhoda obdani skoraj vsi z kopico otrok, Kaj jim sploh lahko nudijo ,\s\sda jih preživiš in oskrbiš je treba tudi pošteno pljunit na roko in delat...