Slovenija
33 ogledov

Petrol molči, agencije razkrile

BP, predsednik uprave je Carl - Henric Svanberg, je Petrol, ki ga vodi Aleksande Žurnal24 main
Ultimax. Petrol angažiral agencije za novo ime goriv, a odločitve o zamenjavi menda še ni.

Blagovna znamka. Petrol se z agencijami pogovarja o novi blagovni znamki goriv, ki bo zamenjala Ultimax, smo izvedeli iz zanesljivih virov. Da so bili povabljeni k sodelovanju, so za Žurnal potrdili pri agencijah Futura in Pristop. V Petrolu nam na vprašanje, ali so oziroma še bodo iskali ime, niso odgovorili.

Spomnimo, zamenjavo imena, saj je zelo podobno njihovemu BP Ultimate, želi doseči britanski naftar BP.

9 podjetij je Petrol povabil k razmisleku o potencialni novi znamki goriv.

Pristop potrdil sodelovanje
Petrol ni sprejel nikakršne odločitve o zamenjavi imena blagovne znamke Ultimax,” trdijo v Petrolu. Neuradno pa smo izvedeli, da se srečanja s povabljenimi agencijami že pripravljajo, kar so potrdili tudi na agenciji Pristop: “Petrol nas je res pozval k razmisleku o potencialni novi znamki produkta goriv.” Naj omenimo, da je zdajšnja znamka Ultimax delo prav te agencije (koliko jim je Petrol plačal za ime, nam niso razkrili, “saj bi s tem kršili dobro poslovno prakso sodelovanja z naročniki”). K sodelovanju pa je bila povabljena tudi agencija Futura, so potrdili v četrtek. Poleg omenjenih dveh – tako pravijo v Futuri –, naj bi bilo k sodelovanju povabljenih še sedem agencij (skupaj tako devet).

BP razmišlja o ukrepih
V britanskem BP so v četrtek potrdili, da so Petrol prosili, naj preneha uporabljati ime Ultimax. Ali so zoper slovenskega naftarja že vložili oziroma ali nameravajo vložili tožbo, v britanskem podjetju niso želeli komentirati: “O nadaljnjih ukrepih še razmišljamo, drugih zadev pa ne komentiramo.”

Brez odgovora
Koliko je Petrol stala blagovna znamka Ultimax in koliko oglaševanje, iz Petrola do zaključka redakcije niso sporočili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.