Avto
113 ogledov

Peugeot 2008 - pustite se prevzeti levjemu mešančku

Peugeot 2008
1/14
Peugeot
Ne le da ima peugeot 2008 vse prvine, ki zaznamujejo moderni vsestranski avtomobil, temveč s številnimi unikatnimi rešitvami štrli iz povprečja v razredu, ki je v zadnjih letih postal priljubljen tudi med slovenskimi kupci. Peljite ga na testno vožnjo!

Prijavite se na testno vožnjo prek spodnjega obrazca!

 

 

Ne le da ima peugeot 2008 vse prvine, ki zaznamujejo moderni vsestranski avtomobil, temveč s številnimi unikatnimi rešitvami štrli iz povprečja v razredu, ki je v zadnjih letih postal tako priljubljen tudi med slovenskimi kupci.

Nekdaj so bili vozniki prvenstveno navajeni le treh tipov avtomobilov - limuzin, kombilimuzin in karavanov. Pa so se časi zavrteli, v 90.-ih letih so postali zvezda enoprostorci s svojo svobodo notranjega prostora, sledilo je še presenečenje s športnimi terenci, ki so ponudili nova doživetja izza volana in brezskrbna križarjenja po mestni džungli ali podeželskih stranpoteh.

Iz mešanice obojega pa se je rodila nova zvrst avtomobilov, imenovanih križanci. In še posebej manjši križanci, katerih tipični predstavnik je peugeot 2008, so dandanes avtomobili, za katerimi nori staro in mlado, delež v prodaji pa še vedno strmo narašča in bo po napovedih analitikov temu še lep čas tako, tudi v Sloveniji. 

Na prvi pogled pri tovrstnih vozilih gotovo pade v oči zunanji dizajn, v katerem se prepleta kombinacija enoprostorca in mehkega terenca. Vendar pa pri nekaterih tekmecih, tudi pri enem od začetnikov tega popularnega trenda križancev, videz na žalost velikokrat s seboj prinese tudi kompromise glede notranjega udobja in uporabnosti, pa tudi kvalitete vsakdanje vožnje. Pri peugeotu 2008 pa temu gotovo ni tako, saj nudi težko prekosljivo kombinacijo zunanje in notranje vpadljivosti, prostornosti, prijaznosti vožnje in modernosti, ki se kaže v obliki bogate serijske opreme, tabličnega zaslona na dotik ali številnih pomagal za več udobja in varnosti, tudi če se lastnik odloči odpeljati malce po svoje. S svojimi čari je pripravljen zapeljati tako generacijo Y, torej mlajše od 35 let, kot tudi tiste nekoliko starejše, ki jih je sposoben prevzeti z nekaterimi drugi lastnostmi.

Zelo dovršen dizajnerski slog z veliko detajli in ogromnim poudarkom na kakovosti počutja in izdelave se kaže na vsakem centimetru notranjosti. Postavno zunanjost krasijo na daleč opazna svetila, ki podnevi serijsko svetijo v LED svetlobi. Prav vsakega 2008 je mogoče izdatno personalizirati ne le s pomočjo pestrega nabora platišč in devetih zunanjih barv, temveč tudi s posebnimi robnimi nalepkami športno-vpadljivih barv za boke vozila in “peclje” stranskih ogledal, po želji pa je mogoče v dekorativne barve ozaljšati tudi notranja držala vrat, tepihe in celo ohišja notranjega ogledala.

Kupec lahko izbira kar med šestimi kombinacijami oblazinjenja in barv sedežev ter armaturne plošče. Slednja je vse prej kot dolgočasna, mešajo se kombinacije različnih materialov, med katerimi pa ni prostora za poceni trdo plastiko. Oči in tudi prste rok dodatno razvajajo detajli, kot je “letalska” ročica ročne zavore ali opcijski dodatki matiranih kromiranih vzorcev na armaturni plošči in po obodu strehe, ki ponoči celo zasvetijo v LED svetlobi v obliki vzdolžne piste in še širijo občutek, da sedimo v premium okolju.

Svoje doda še modro osvetljena LED obroba merilnikov. Tudi ostalim podrobnostim je namenjenega veliko občutka, po avtomobilu je razvrščenih kar za 24 litrov različnih odlagalnih mest. 

Majhen volan se vrti tudi sam od sebe

Avto z videzom, ki zaradi kar 16,5-centimetrskega odmika od tal tudi po tej plati spominja na mehkega terenca, nudi pravšnji odgovor za tiste, ki potrebujejo več prostora tako za druge potnike kot prtljago, a hkrati s svojimi 4,16 metra dolžine ostaja zelo okreten avto za spopadanje z vsakodnevno prometno gnečo. Voznik ima pri tem v rokavu ogromno adutov. Najprej je tukaj sistem samodejnega parkiranja Park Assist, ki omogoča vozniku, da se pri parkiranju povsem sprosti in prepusti krmiljenje na parkirno mesto samemu avtomobilu.

Naslednji adut je višje sedenje, zaradi česar je nadzor nad okolico peugeota 2008 izza volana izredno poenostavljen. Volanski obroč je majhnih mer, to pa prinese s seboj več prednosti, v prvi vrsti lahkotno upravljanje vozila, še posebej spričo variabilno delujočega krmila, ko pri majhnih hitrostih deluje precej bolj neposredno. Še ena dodana vrednost pa so nad volanski obod umeščeni in pregledni merilniki, ki omogočajo več varnosti, ker je vozniku potrebno le minimalno odmikati pogled s ceste nanje in nazaj.

Pri prednostih peugeota 2008 ne izostanejo ostali potniki, saj je prostora v višino dovolj tudi na zadnji klopi, kar je vse prej kot normativ v tem razredu. Zadnji potniki, predvsem otroci, bodo cenili preglednost s sedežev, starši oziroma stari starši pa enostavnost umeščanja otroških sedežev, ki ga omogočajo višja sedala in široko odpiranje zadnjih vrat. 

Uporabnost izkazuje tudi prtljažnik, ki v osnovi ponuja zajetnih 360 litrov prostora, kar je več kot primerno tudi za potrebne mlade družine. S poenostavljenim zlaganjem pa zadnja naslonjala lahko tvorijo povsem ravno dno, takrat prtljažnik naraste na zelo uporabnih 1.194, ki pridejo še toliko bolj do izraza zaradi izredno nizkega nakladalnega roba, pod talno oblogo pa se najde še 22-litrski predal. Tu so razni pripomočki za še več uporabnosti, kot sta prtljažna mreža za zadrževanje predmetov med vožnjo ali plastično korito za odlaganje umazanih predmetov, ki pride prav, ko se vrnemo s pohodniške avanture. Še več o opremljenosti prikupnega francoskega “mešančka” lahko izveste TUKAJ.

Peugeot 2008 Active 1,2 Purtech z že vključeno kovinsko barvo, avtomatsko klimatsko napravo, parkirnimi senzorji ter s kaskom za 1€ s pomočjo Peugeot financiranja sedaj na voljo že za 13.650 €. Preverite več.

Kaj vse še ponuja peugeot 2008 in kako okreten, lahkotno vodljiv in udoben je, lahko spoznate na testni vožnji pri vašem najbližjem prodajalcu vozil Peugeot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.