Avto
234 ogledov

PSA razkril razliko med realno in tovarniško porabo goriva

Merjenje porabe goriva PSA
Iz koncerna PSA, v katerem so združene znamke Peugeot, Citroën in DS, so v sodelovanju z dvema nevladnima organizacijam, T&E ter FNE, objavili uradne rezultate meritve porabe goriva vozil med dejansko uporabo.

Testirali so 30 osrednjih modelov iz ponudbe vseh treh avtomobilskih znamk. Rezultati so bili pridobljeni s testnim protokolom, ki je omogočil merjenjeje med dejansko uporabo, oblikovanim skupaj z nevladnima organizacijama Transport & Environment (T & E) in France Nature Environnement (FNE), presojala pa jih je skupina Bureau Veritas.

Meritve v realnih pogojih

Med dejansko vožnjo "Real Driving Emissions" (RDE), so merili porabo goriva s prenosno napravo, ki jo namestijo v vozilo (PEMS*). Bureau Veritas, neodvisna in svetovno priznana organizacija, jamči za protokol in njegovo izvajanje v definiranih pogojih ter potrjuje točnost in poštenost rezultatov.

Merjenje porabe goriva | Avtor: PSA PSA


Meritve so izvajali na javnih in za promet odprtih cestah (25 kilometrov v mestnem okolju, 39 kilometrov po cestah izven naselj in 31 kilometrov po avtocesti) v resničnih pogojih vožnje (uporaba klimatske naprave, masa prtljage in potnikov, klanci, itd.).

Merjenje porabe goriva | Avtor: PSA PSA


Leta 2017 bo skupina PSA podatke dopolnila še z rezultati meritev škodljivih emisij dušikovih oksidov med dejansko uporabo vozil pri kupcih. Greg Archer, direktor oddelka za čista vozila Clean Vehicles pri združenju Transport & Environment, je povedal: "Preizkusi vozil v realnih pogojih strankam nudijo bolj reprezentativne podatke od najnovejših laboratorijskih testov; na ta način si bodo lahko izbrali najučinkovitejši model vozila."

Merjenje porabe goriva | Avtor: PSA PSA

Komentarjev 1
  • popokatopetl 18:34 11.julij 2016.

    "Leta 2017 bo skupina PSA podatke dopolnila še z rezultati meritev škodljivih emisij dušikovih oksidov med dejansko uporabo vozil pri kupcih. "Bruhuhu, torej so trenutni rezultati tako slabi da se jih sploh ne upajo objavit!!!!Ideja je najbrž ...prikaži več da jih čez tri leta objavijo, da bodo lahko rekli da je vaš tri leta star avto pacek ki ni za v mestna središča. In vam predalgali da kupite novega, ki bo bodisi malo bolj resno očiščen dizel, bodisi električen/hibrid/whatever (in bo dizel padel v nemilost).