Avto
85 ogledov

Potujoči levji bistro

Peugeot foodtruck
1/4
Peugeot
Peugeot je predstavil vizijo restavracije na štirih kolesih. Seveda ni presenečenje, da nosi koncept ime Levji bistro.

Peugeot je danes znan predvsem po avtomobilih, a skozi več kot dvestoletno zgodovino znamke so se ukvarjali še z marsičem, tudi z izdelavo kavnih mlinčkov in mlinčkov za poper. Tudi danes še vedno izdeluje številne gospodinjske pripomočke. 

Sedaj so združili oba dela svojega asortimana in izdelali vizijo t. i. foodtrucka, torej restavracije na kolesih. Gre za močno predelan kombi, v katerem in okoli katerega je moč pogostiti do 30 ljudi naenkrat s pomočjo pogrinjkov, stolov, visokih miz in senčnikov. Ko vozilo stoji, se namreč njegove stranice razširijo, tako da se celotna širina vozila-restavracije kar podvoji, dodatne potrebščine pa s seboj prevaža v prikolici.

Vse je dobro premišljeno, od prostora za skladiščenje in pripravo hrane ter hlajenje pijače do udobja gostov in skrbi za odpadke, saj za restavracijo potem, ko dvigne sidro in se odpravi na drug del mesta, ne ostane niti madeža. Gostje lahko vse kuharjeve poteze spremljajo prek velikega zaslona in avdio sistema ter uživajo v prijetni glasbi.

Peugoet foodtruck se bo 14. aprila predstavil širšemu občinstvu na Tednu oblikovanja v Milanu, nato pa bo obiskal tudi bližnji francoski paviljon v okviru svetovne razstave Expo. Bo kdaj serijski izdelek? Bomo videli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.