Šport > Nogomet
38 ogledov

Pevnik nasledil Kapušina

robert pevnik Twitter/Nk-Celje.si
Slovenski nogometni prvoligaš Celje je po slovesu Iztoka Kapušina dobil novega trenerja. To je postal Robert Pevnik, ki bo ekipo vodil predvidoma do konca sezone 2016/17.

Kapušin je moral oditi po treh zaporednih porazih, nasledila pa ga je 47-letni Pevnik. Kot nogometaš je dolga leta igral v prvoligaški konkurenci, 98 ligaških nastopov je zbral tudi v celjskem dresu.

Po končani igralski karieri se je preselil v trenerske vode, od leta 2007 je nato vodil številne slovenske in tuje klube. V Sloveniji se je v vlogi trenerja preizkusil pri Dravi, Domžalah, Olimpiji, Muri, Rudarju, Radomljah in Aluminiju, med tem je deloval še pri makedonskem prvoligašu Rabotničkem iz Skopja. V lanski sezoni je vodil poljsko Legionovio, v zadnjih mesecih pa je bil na čelu mladinskega moštva velenjskega Rudarja.

Kot so sporočili iz Celja, bo Pevniku pomagal Kei Hoshikawa, 39-letni japonski trener, ki je v preteklosti deloval pri japonskem moštvu Verdy Kawasaki, bil je tudi pomočnik trenerja pri ženski članski ekipi angleškega Chelseaja. V zadnjih sezonah se je mudil na Poljskem, kjer je bil pomočnik trenerja pri tamkajšnjih moštvih Concordii Elblag in Legionovii.

"Najprej bi se za izkazano zaupanje zahvalil vodstvu nogometnega kluba Celje. Čaka me težko delo, a vem, da imamo zelo kakovostno ekipo. Prvi cilj v prihodnjih dveh mesecih je zagotovo obstanek v ligi, čaka pa nas tudi polfinalni pokalni obračun z Domžalami, kjer nedvomno imamo določene možnosti. Trenutno je sicer v naših mislih le nedeljski obračun s Krko, na katerem moramo narediti vse, da iztržimo pozitiven rezultat," je po sklenitvi pogodbe dejal Pevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.