Magazin > Film & Glasba & TV
51 ogledov

Pharrell Williams bo plačal kazen

1/2
Pharrell Williams in Robin Thicke bosta morala globoko seči v žep.

Sodišče je odločilo, da bosta morala glasbenika Pharrell Williams in Robin Thicke družini Marvina Gaya plačati odškodnino v višini 6,9 milijona evrov, ker sta si za hit Blurred Lines "izposodila“ nekaj taktov iz pesmi Got to Give It Up.

Gayeva hčerka Nona je na sodišču od sreče zajokala. "Počutim se svobodno. Osvobojeno okov Pharrella Williamsa in Robina Thicka in tega, kar sta nam hotela naprtiti, ter tudi vseh laži," je dejala.

Odvetnik slavnih glasbenikov meni, da sodba pomeni hud udarec za glasbeno industrijo. Mnogi ustvarjalci si namreč po sodbi ne bodo več upali svoje glasbe približati obdobju ali zvoku nekdanjih velikih umetnikov.

Thicke se je pred sodnikom branil, da pesmi Blurred Lines ni napisal, Williams pa je povedal, da je skladbo napisal v eni uri in da je bila Gayeva glasba del njegovega otroštva, poudaril pa je, da ga ni kopiral. Porotniki so bili očitno drugega mnenja …

Williams in Pharrell se lahko na sodbo pritožita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.