Šport
22 ogledov

Phelps se vrača v staro formo

Michael Phelps EPA
18-kratni olimpijski prvak se je lani odločil za vrnitev v aktivni šport, sedaj pa že dosega boljše rezultate kot trenutni svetovni prvak Ryan Lochte.

Najuspešnejši plavalec vse časov, 30-letni Američan Michael Phelps, se v športni svet po upokojitvi leta 2012 vrača več kot uspešno. 18-kratni olimpijski prvak eno leto pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru že dosega hitrejše čase kot trenutni svetovni prvak Ryan Lochte.

Phelps se svetovnega prvenstva v Kazanu ni smel udeležiti zaradi vožnjo pod vplivom alkohola, zaradi katere ga je s tekmovanja izključila ameriška plavalna zveza. A je na manjšem tekmovanju v ZDA pokazal svojo moč.

"Od leta 2008 se nisem počutil tako dobro," je bil po tekmovanju v teksaškem San Antoniu, kjer je dosegel najboljši letošnji čas na 200 metrov mešano, povedal Phelps. S časom 1:54,75 je bil za več kot sekundo hitrejši od Lochteja. 

Globok padec po velikih uspehih

Phelps je bil prvi plavalec, ki je uspel na enih olimpijskih igrah zbrati kar osem zlatih medalj. Po tem rekordu na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu, je na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu dodal še štiri zlata odličja. Skupno je pred upokojitvijo uspel zbrati 18 naslovov olimpijskega prvaka (šest zlatih medalj je zbral na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah).

Že leta 2004 nekaj mesecev po olimpijskih igrah v Atenah so Phelpsa policisti ustavili zaradi vožnje pod vplivom alkohola, leta 2009 so Phelpsa zasačili pri uporabi vodne pipe. Javno je priznal, da je z njo kadil marihuano in se za to opravičil. Septembra leta 2014 je bil ponovno aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkhola. 

Ob uspehih na tekmovanju v San Antoniu je svojim oboževalcem obljubil, da bo do olimpijskih iger v Riu de Janeiru prihodnje leto trezen in se ne bo dotaknil alkohola.

"Naslednje leto bo lahko prekleto zabavno, tega si ne želim uničiti," je povedal Phelps, ki bo spet med favoriti na olimpijskih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.