• Pon 13 do 25 °C
  • Tor 17 do 27 °C
  • Sre 17 do 22 °C
več na vreme.net

Napaka

0 komentarjev

Pibernik "zmagal" in postal hit na spletu

Slovenski kolesar Luka Pibernik se je uštel ob koncu pete etape Gira.

Ig. K. / Messina

/ Osveženo:

Jan Polanc je včeraj zmagal na četrti etapi dirke po Italiji in tako slovenskemu kolesarstvu privozil četrto etapno zmago na Giru, sam je bil uspešen drugič. V tretji etapi je z dolgim pobegom blestel Jan Tratnik, danes pa je e vsaj za nekaj trenutkov slavil še Luka Pibernik.

Slovenski kolesar ekipe Bahrain Merida je sedem kilometrov pred koncem dirke krenil v solo napad, si prikolesaril nekaj metrov prednosti in kot prvi prečkal ciljno črto ter dvignil roke v zrak. A 23-letni Slovenec je preslišal zvonec, ki je kolesarje opozarjal na še en krog, do cilja pa je tako glavnino ločilo še šest kilometrov. Za Pibernika je moral biti sicer zelo boleč udarec, ko je opazil, da ni prišel do največjega uspeha kariere in da ostali kolesarji nadaljujejo z dirko.

"Pibernikov radio ni delal, poskušali smo govoriti z njim," je o 'zmagi' moštvenega kolega dejal Vincenzo Nibali. Morski pes iz Messine je sicer imel na domačih cestah izjemno podporo navijačev.

Kasneje se je v ospredje postavil še Luka Mezgec, ki je do dobrega položaja za sprint skušal pripeljati moštvenega kolega pri Orica-Scott Caleba Ewana. Ta je nato nepričakovano hitro popustil, do zmage pa je še drugič na tokratnem Giru prišel Kolumbijec Fernando Gaviria.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima