Avto
59 ogledov

Po novem vam na cesti pomaga asistent Stane

Asistent Stane PIC
Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) letos praznuje 10 let delovanja. Ob jubileju so predstavili pomembno novost - asistenta Staneta, s pomočjo katerega bodo vozniki hitreje našli informacije o prometu.

Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) zbira informacije in obvešča javnost o stanju in prevoznosti vseh državnih cest ter prometu na njih. 

Svoje poslanstvo PIC dosega preko nenehnih nadgradenj in modernizacije. Ena izmed novosti  ob 10. obletnici, kot pomemben ukrep za večjo zanesljivost, udobje in varnost, je asistent oziroma elektronski pomočnik Stane, ki je ime dobil po najstarejšem sodelavcu, ki je kdajkoli delal v PIC-u.

Z njim je možno na spletni strani promet.si hitreje najti številne informacije kot so tedenske in letne prometne napovedi, informacije o omejitvah za tovorna vozila, prometni zemljevid, možnost izračunavanja poti, povezave do mednarodnih prometnih informacij, vozni redi vlakov, avtobusov in letal.

Stane pomaga naučiti ustvariti in uporabljati priljubljene vsebine na spletni strani. Pozna tudi nekatere druge spletne strani v Sloveniji, ki so povezane s prometom.

Komentarjev 1
  • Lavdan 20:05 19.april 2016.

    Čimveč raznorazne šare v avto, ki dekoncentrira voznika da pozabi da je v prometu.