Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Pijan 71-letnik z nožem napadel policista in znanca

Krvav nož (slika je simbolična) Sutterstock
Pijan je vozil kolo, ustavila sta ga policista, ki pa jima ni želel pokazati osebnih dokumentov. Namesto tega je iz suknjiča privlekel nož.

Policist in policistka policijske postaje Šentilj sta ugotavljala identiteto moškega. Neznanec jima ni želel izročiti osebnega dokumenta, in se je želel odpeljati s kolesom. 

Ker je bil vidno pod vplivom alkohola, ga je policistka opozorila, da v takem stanju ne more in ne sme kolesariti. Pri vožnji je vztrajal, zato mu je v bližini stanujoči 46-letni domačin, ki je neznanca očitno poznal, kolo vzel in ga spravil. 

Policista sta kasneje dobila na vpogled  dokumente neznanca in ugotovila, da gre za 71-letnega moškega iz okolice Šentilja. 

Z nožem nad policista in znanca 

"Med postopkom je 71-letnik segel v žep jakne, iz njega izvlekel manjši kuhinjski nož ter sunkovito zamahnil proti policistu. Ob tem ga je z nožem porezal po vratu, nadaljnji napad na policista pa je želel preprečiti prej omenjeni 46-letni domačin, ki je stopil proti napadalcu. Ta je zamahoval naprej in 46-letnika z nožem večkrat zadel v glavo in ga lahko telesno poškodoval," so sporočili policisti. 

Napadeni moški se je umaknil, napadalec pa je nadaljeval z napadom z nožem na oba policista. Proti njima je večkrat zamahnil od zgoraj navzdol, vendar sta ga s strokovnimi prijemi obvladala, mu odvzela nož in ga vklenila. 

Poškodovanega občana in policista so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili da sta oba lažje telesno poškodovana, ju oskrbeli in odpustili v domačo oskrbo.  

Policisti bodo 71-letnika ovadili pristojnemu tožilstvu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.