Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Pijan in brez vozniškega povzročil nesrečo

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Boštjan Tacol
Blejec je zapeljal na nasprotni vozni pas, trčil v avto, v katerem se je poškodoval voznik. Povzročitelj nesreče je bil vinjen, ni imel vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli vozilo.

Blejski  policisti  so  včeraj  okoli  22.30  v Spodnjih Gorjah pri Bledu obravnavali 33-letnega voznika osebnega avtomobila z Bleda, ki je vozil po nasprotnem voznem pasu in trčil v nasproti vozeče vozilo drugega udeleženca nesreče. Ta se je telesno poškodoval.

Pijan in brez dovoljenja ostal brez avta

Povzročitelj je bil pod vplivom alkohola, policisti pa so namerili 1,32 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Avto je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga izločili iz prometa, osebni avtomobil pa so mu zasegli, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Zaradi prometnih prekrškov bodo proti povzročitelju na pristojno okrajno sodišče vložili obdolžilni predlog.

"Zaslužili" 1.820 evrov

Na policijski upravi so pojasnili, da se nepravilna stran vožnje  kaznuje z globo v višini 120 evrov, vožnja  brez veljavnega  vozniškega  dovoljenja  z  globo 500 evrov, vožnja pod vplivom alkohola  (več kot  0,52  mg/l  in brez vozniškega dovoljenja) pa z 1.200 evri.

Komentarjev 5
  • Trovlak 19:53 15.november 2013.

    Če poznaš razliko, jo napiši, ker je precej zanimiva in bi bilo fajn, da tudi ostali vedo. Oboje je pravilno. Seveda pa je razlika kdo je kdo. :) Ne bom pokvaril veselja, tako, da razlike ne bom napisal. To prepuščam tebi. ;)

  • sprehajalec 12:41 15.november 2013.

    Blejec ali Blejčan? Ne bodite tako šlampasti žurnalovci.

  • mph 10:44 15.november 2013.

    Mah, ni teorije, da se kaj spremni. Bi morali spraviti na ceste razne Judge Dredde, ki bi ugotovili stanje na licu mesta, potem pa barabo nalomit kot pra-s-ca (čeprav niso pra-s-ci kot živali nič krivi tukaj), mu polomit vse kosti, ...prikaži več .... potem pa naj še kdaj proba koga ubit.