Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Pijan povzročil nesrečo, v avtu pustil poškodovanega sopotnika

Prometna nesreča Profimedias
Novomeški policicisti so sinoči posredovali v prometni nesreči, v kateri je povzročitelj pobegnils kraja nesreče, v avtu pa pustil poškodovanega sopotnika. Voznik je bil poleg vsega pijan.

Sinoči nekaj po 18. uri je v Drnovem prišlo do prometne nesreče; policisti so ob posredovanju v avtomobilu našli poškodovanega sopotnika, voznik avtomobila pa je še z enim sopotnikom z mesta nesreče pred prihodom policistov pobegnil.

Poškodovanega potnika so reševalci odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico, policisti pa so ugotovili, da je voznik avtomobila Nissan almera zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča najprej zapeljal s ceste, trčil v drog javne razsvetljave, se z vozilom prevrnil in pobegnil.

Med vožnjo nihče ni bil pripet z varnostnim pasom. Mladoletnega povzročitelja, ki se je v nesreči prav tako lažje poškodoval, so policisti izsledili; v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola (1,08 g/kg). Policisti so poleg tega ugotovili, da je vozil ukraden avtomobil.

Trije mladeniči so namreč slabo uro pred nesrečo avtomobil, v katerem so bili kontaktni ključi, ukradla z dvorišča stanovanjske hiše v Drnovem. Vsi trije se bodo tako zaradi svojih podvigov zagovarjali na sodišču. 

Komentarjev 2