Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Pijana Kranjčanka trčila v dve parkirani vozili

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Boštjan Tacol
Na Gorenjskem konec tedna trije vozniki pregloboko pogledali v kozarec in nato povzročili nesreče.

Že v soboto zvečer so kranjski policisti obravnali 42-letnico, ki je napihala 1,09 mg/l alkohola – uspelo ji je trčiti v dve parkirani vozili. V istem času je v Kranjski Gori v  parkirano vozilo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in vpliva alkohola (0,75 mg/l) trčil 29-letni Kamničan. 21-letni voznik pa je včeraj zgodaj zjutraj zapeljal s ceste v Žireh in se prevernil na streho; tudi on je za volan sedel pod vplivom alkohola (0,37 mg/l).

Odvzeli vozniška dovoljenja

"Nobeden od izpostavljenih voznikov zaradi vpliva alkohola ni bil zmožen za varno udeležbo v prometu. Stopnja alkohola je bila namreč tolikšna, da so se vozniki težko prilagajali hitrim svetlobnim spremembam, reakcija oči na svetlobo je bila bistveno motena, zamujali so s spreminjanjem smeri vožnje, niso bili pozorni na promet, vozili so prehitro, ustavljali pa so se počasi. Zato so tudi povzročili nesreče," so ob tem sporočili s Policijske uprave Kranj.

Vsem trem povzročiteljem so policisti odvzeli vozniška dovoljenja in jim prepovedali nadaljno vožnjo.  Zoper 21-letnika so uvedli prekškovni postopek, mu napisali plačilni nalog za 720 evrov in mu dodelili osem kazenskih točk. Kazen za prva dva voznika bo še ostrejša: o ravnanju 42-letne Kranjčanke in 29-letnega Kamničana bodo obvestili pristojno okrajno sodišče in predlagali, naj jima zaradi hujšega prekrška odvzame vozniško dovoljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.