Svet
15 ogledov

Pijana voznica zapeljala v trgovino in v otroka

trčenje manchester Facebook/GreaterManchesterPolice
Pijana voznica je z avtomobilom zapeljala v trgovino in pri tem zbila šestletnega dečka.

Policisti iz Manchestra so objavili posnetek nesreče, s katerim so želeli pokazati, kakšne so lahko posledice vožnje pod vplivom alkohola. Nesreča se je zgodila konec maja letos.

79-letna ženska je z avtomobilom zapeljala v trgovino in pri tem zbila šestletnega dečka, ki je v trgovini stal pri policah s sladkarijami. Voznica je po trku poskušala zapeljati vzvratno, kar je povzročilo dodatno škodo v trgovini. Deček jo je k sreči odnesel le z nekaj urezninami in manjšimi ranami.

Njegova mama je dejala, da bi se vse skupaj lahko končalo veliko huje. "Moja hči in sin bi lahko bila mrtva," je dejala. V trgovini je bila z njo tudi hčerka, dečkova sestra dvojčica, ki je bila nekaj sekund pred nesrečo prav tako pri polici s sladkarijami. "Bili smo na obisku pri prijatelju in odločili smo se, da bomo imeli piknik. Moj sin je izbiral sladkarije, jaz pa sem na drugi strani trgovine iskala stvari za piknik. Nekaj trenutkov preden je v trgovino trčil avtomobil, je tudi hči stala pri njem. Nenadoma so ugasnile luči in slišati je bilo eksplozijo. Zgrabila sem hčerko in začela klicati sina. Nisem vedela, kje je in pomislila sem, da je lahko mrtev. Trgovina je majhna in jaz sem bila le nekaj korakov stran. Vse bolj prestrašena sem bila, ko sem nenadoma zaslišala njegov glas 'mami'. Obe sva stekli do njega, zdravnik pa ga je potegnil izpod razbitin. Steklo je bilo povsod in spomnim se, da so vrata trgovine ležala na strehi avtomobila," je povedala dečkova mati. 

Voznica je priznala krivdo. Izrekli so ji kazen zaradi nepazljive vožnje in ker ni opravila preizkusa alkoholiziranosti. Dobila je triletno prepoved vožnje avtomobila, 50 ur družbeno koristnega dela, naložili pa so ji tudi plačilo stroškov. Nizka kazen je razburila številne Britance, ki so na družbenih omrežjih izrazili razočaranje nad višino kazni. 

 

 

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.